Új közvélemény-kutatás: Trump megállíthatatlannak tűnik

Az új felmérés szerint a megkérdezettek 55 százaléka támogatja Trumpot a 2024-es republikánus előválasztáson.

Donald Trump volt amerikai elnök növelte előnyét Ron DeSantis floridai kormányzóval szemben a 2024-es republikánus előválasztáson – derül ki egy új Harvard CAPS/Harris közvélemény-kutatásból, amelyet pénteken a The Hill című lappal osztottak meg.

A felmérés szerint a magát republikánusnak valló válaszadók 55 százaléka mondta azt, hogy a 2024-es republikánus elnökjelölti-előválasztáson Trumpot támogatná egy hipotetikus párharcban. A második helyen DeSantis végzett 20 százalékkal, míg a harmadik helyen Mike Pence volt alelnök 7 százalékkal.

Nikki Haley volt amerikai ENSZ-nagykövet, Vivek Ramaswamy vállalkozó, Ted Cruz szenátor, Asa Hutchinson volt arkansasi kormányzó, Tim Scott szenátor és Marco Rubio szenátor egyaránt 5 százalékon vagy annál alacsonyabb szinten végzett.

További 2 százalék mondta, hogy valaki mást támogatna, 8 százalék pedig azt, hogy nem tudja vagy bizonytalan.

Több közelmúltbeli felmérés is azt mutatja, hogy Trump továbbra is vezet a republikánus előválasztáson, még azután is, hogy New Yorkban vádat emeltek ellene.

A republikánusok első elnökjelölti vitáira és az előválasztásra még rengeteg idő van hátra, ezért sokan óva intenek attól, hogy leírják DeSantist, aki hivatalosan még nem is jelentette be jelöltségét, de aktívan készül a kampányra, és széles körben úgy tartják, hogy még idén meghozza végleges döntését.

Trump és DeSantis fej-fej mellett egy Biden elleni párharc során

Egy nemrég közzétett új közvélemény-kutatás szerint a 2024-es elnökválasztási verseny rendkívül szorosnak ígérkezik.