Trump és DeSantis fej-fej mellett egy Biden elleni párharc során

Donald Trump volt elnök és Ron DeSantis floridai kormányzó fej-fej mellett áll egy Joe Bidennel vívott hipotetikus mérkőzésen – derül ki egy nemrég közzétett új közvélemény-kutatásból.

Trump a 2022-es félidős választásokat követően hivatalosan is elindította kampányát a 2024-es republikánus elnökjelöltségért, DeSantis azonban hivatalosan még nem szállt be a versenybe, bár őt tartják Trump legerősebb potenciális riválisának.

Biden a Morning Consult felmérése szerint egypontos előnyt élvez mind Trumppal, mind DeSantisszal szemben.

A Trumppal való versenyben Biden 43 százalékos támogatottságot szerzett a volt elnök 42 százalékával szemben, míg 11 százalék azt mondta, hogy valaki másra szavazna, 5 százalék pedig azt válaszolta, hogy „nem tudja”.

A felmérés megkérdezettjei szintén Bident részesítették előnyben DeSantisszal szemben 43 százalékkal a kormányzó 42 százalékához képest, míg további 8 százalék mondta azt, hogy valaki másra szavazna, 7 százalék pedig azt válaszolta, hogy „nem tudja”.

A felmérés hibahatára ennél a kérdésnél egy százalékpont volt, ezért arra lehet számítani, hogy a 2024-es elnökválasztási verseny rendkívül szorosnak ígérkezik.

Soros György megjósolta, hogy ki lesz a republikánus elnökjelölt 2024-ben

Donald Trump támogatói dühüknek adtak hangot a közösségi médiában, miután Soros „szánalmas alaknak” nevezte a volt elnököt, és azt jósolta, hogy elveszíti a 2024-es republikánus elnökjelöltséget Ron DeSantis floridai kormányzóval szemben – adta hírül a Newsweek.

Trump ugyanakkor továbbra is jelentős előnyben van DeSantisszal szemben, ha a republikánus elnökjelöltségről van szó: a Morning Consult szerint 52 százalékon áll, szemben DeSantis 28 százalékával.

Trump és DeSantis egyedüli jelöltek a republikánus a felmérésekben, akiknek a támogatottsága kétszámjegyű, és a többi potenciális elnökjelölt messze elmarad mind Trump, mind DeSantis mögött.

Nikki Haley volt amerikai ENSZ-nagykövet, aki beszállt az elnökjelöltségért folyó versenybe, 4 százalékos támogatottságon áll, míg Mike Pence egykori alelnök 7 százalékos támogatottságot tudhat magáénak.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Mekkora esélye lehet Nikki Haley-nek az elnökjelöltség megszerzésére?

Mindenki DeSantis vs Trump párbajra készül, vajon labdába rúghat-e mellettük Haley?