Kiderült, hogy Trump belemenne-e egy vádalkuba

Joe Tacopina hangsúlyozta, az exelnök felkészült arra, hogy legvégsőkig harcoljon a vádak ellen.

A Donald Trumpot képviselő ügyvéd pénteken kijelentette, hogy „nulla” az esélye annak, hogy a volt elnök elfogadja a vádalkut, miután a héten vádat emelt ellene az esküdtszék a Stormy Danielsnek fizetett hallgatási díj miatt.

Trump ügyvédje, Joe Tacopina a TODAY műsorvezetőjének, Savannah Guthrie-nak adott interjújában azt mondta, hogy nincs esély arra, hogy Trump beleegyezzen egy vádalkuba az ügyben:

„Trump elnök nem fog vádalkut kötni ebben az ügyben. Nem fog megtörténni, nem történt bűncselekmény”.

A vádakat, amelyekkel Trump szembesül, még nem hozták nyilvánosságra, a New York-i esküdtszék vádirata még mindig titkosítva van.

Tacopina elmondta, hogy előrejelzése szerint a vádakat kedden fogják nyilvánosságra hozni. Azt is elmondta, hogy Trump valószínűleg a jövő héten adja fel magát a manhattani kerületi ügyészségen.

„Szembe fog nézni ezzel”

– mondta Tacopina, hozzátéve, hogy nem tudja egy vagy több vádpontról van-e szó.

„Azt tudjuk, hogy a középpontjában egy legális, nagyon gyakori titoktartási megállapodás áll, amelyet évekkel ezelőtt írtak alá Stormy Danielsszel, az ügyvédjeivel és [Trump korábbi ügyvédjével] Michael Cohennel” – mondta Tacopina. „Szóval semmi többről nincs szó, és ez az, ami igazán sokkolóvá teszi ezt az egészet”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Finisbe ér az “elkapni Trumpot bármi áron”?

Jogilag semmi értelme a Trump elleni vádemelésnek, elérte volna Amerika a politikai perek korát?