Túszejtők csábítottak el egy izraeli turistát Kolumbiában, pórul jártak

Miután egy Tinderen megismert nővel vacsorázott, az izraeli turistát egy helyi banda elrabolta és négy órán át fogva tartotta.

Egy 36 éves izraelit, aki a kolumbiai Medellinben nyaralt, pénteken elrabolt egy helyi bűnbanda, miközben egy Tinderen megismert nővel randevúzott – közölte a külügyminisztérium.

A kolumbiai főváros rendőrségégének helyettes parancsnoka, Jose Miranda szerint, amikor távoztak az étteremből, a nő úgy tett, mintha taxira várna, miközben hívta a banda tagjait, akik ezután elrabolták az izraeli férfit.

A rendőri erőket riasztották, akik hajtóvadászatot indítottak Medellin utcáin. A túszejtők autója végül fenn akadt az egyik ellenőrzőponton.

A rendőrség, közölte, hogy az izraeli férfit kórházba szállították. A három emberrablót, akiknél fegyver volt, letartóztatták – közölte a rendőrség.

Az izraeli állampolgárt négy órán át tartották fogva elrablói, és a nyomozók azt próbálják kideríteni, hogy az emberrablóknak lehet-e közük egy korábbi esethez is, amely során egy svéd állampolgárt találtak kirabolva és holtan.

Már Kolumbiára is kiterjedt Izrael és a Hezbollah küzdelme

„Mindig is elítéltük a terrorizmust. A Hezbollah egy terrorista csoport, amelyet az Európai Unió és az Egyesült Államokhoz hasonlóan mi is így kezelünk.”