Több száz izraeli elitkatona tagadta meg a szolgálatra jelentkezést

650 tartalékos tiltakozott így az igazságügyi reformok ellen.

Az IDF több száz tartalékos katonája az elit egységekből megtagadta a szolgálatra jelentkezést vasárnap, tiltakozásul a kormány által tervezett igazságügyi reformok ellen.

A katonai hírszerzés különleges műveleti részlegének 450 tisztje és katonája, valamint az IDF kiberhadviselési egységeinek 200 katonája megtagadta a szolgálatra jelentkezést, beváltva csütörtökön bejelentett fenyegetését.

„Aleph” százados, a különleges műveleti osztály egyik katonája, aki megtagadta a szolgálatra jelentkezést, a Kan Newsnak úgy nyilatkozott:

„A mai naptól kezdve nem jelentkezünk önkéntes tartalékos szolgálatra, de szívesen visszatérünk önkéntesnek, amikor a demokrácia biztonságban lesz”.

„Aleph” továbbá felszólította a többi katonát, hogy addig tagadják meg a szolgálatot, amíg a „puccskísérletet” le nem győzik.

Az izraeli elit tartalékos pilóták a harci kiképzés helyett inkább tüntetnek

Az Izraeli Légierő 69. vadászrepülő-századának 40 tartalékos pilótájából 37-en döntöttek így.

Az igazságügyi reformokat ellenző tartalékos katonák a múlt hónapban kezdtek figyelmeztetni, hogy megtagadják a szolgálatra jelentkezést. Két héttel ezelőtt az Izraeli Légierő 69. vadászrepülő-századának 40 tartalékos pilótájából 37-en jelentették be, hogy megtagadják, hogy jelentkezzenek a bázisukon kiképzésre, bár abba végül beleegyeztek, hogy megjelenjenek bázisukon a parancsnokaikkal folytatott megbeszélésekre.

Herzi Halevi, az IDF vezérkari főnöke e hónap elején találkozott Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel, hogy figyelmeztesse őt a tartalékos szolgálat megtagadásának veszélyeire.

Kiborult a bili

Ez nem a demokráciáért való aggódás, hanem puccs-kísérlet a demokratikusan megválasztott kormány ellen, a megfélemlítés eszközeivel. Vélemény.