Izraeli orvosok mentették meg egy etióp kislány életét

A kis Naznetnél Addisz-Abebában életveszélyes szívbetegséget diagnosztizáltak, amely sürgős orvosi beavatkozást igényelt, ezért egy izraeli civil szervezet Izraelbe repítette a kislányt és édesanyját a beavatkozásra.

Egy kilenc hónapos etióp kislány a múlt héten tért vissza hazájába, miután Izraelben életmentő műtéten esett át szívhibája miatt.

Naznetnél négy hónapos korában egy addisz-abebai kórházban diagnosztizálták veleszületett szívhibát, amely életveszélyesnek számított és sürgős orvosi beavatkozást igényelt.

Mivel Etiópiában nem állt rendelkezésre megfelelő orvosi személyzet és felszerelés a szükséges műtét elvégzéséhez, Naznet a Save a Child’s Heart (Mentsük meg a gyermek szívét) izraeli humanitárius szervezet segítségével került Izraelbe, amely szervezet célja, hogy a világ minden táján szívgyógyászati ellátást nyújtson a gyermekek számára.

Dr. Lior Sasson, a szív- és mellkassebészeti osztály vezetője, aki a műtétet végezte, kijelentette, hogy Naznet összetett állapota ellenére a műtét komplikációk nélkül zajlott le, és hogy a beavatkozás során alkalmazott technológia döntő szerepet játszott a műtét sikerében.

A Save a Child’s Heart 1995-ben alakult a holoni Wolfson Medical Centerben, és eddig 68 országból több mint 6500 gyermek életét mentette meg, valamint több mint 140 egészségügyi szakembert hozott Izraelbe képzésre, hogy önállóan kezelhessék hazájukban a gyermekeket.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Életmentő szívműtéten esett át egy mianmari kislány Izraelben

„Annyira izgatottak és boldogok voltunk, amikor megláttuk az örömöt az arcán. Soha nem láttam még gyereket, aki ennyire boldogan érkezett volna egy műtétre.”