Ezerszer hatékonyabb fúziós reaktort fejlesztenek Izraelben

A vállalat optimális plazmarendszere milliószor erősebb fúziós reakciót eredményez, ami lényegesen hatékonyabb energiatermelést eredményez a tiszta energia jövője érdekében.

Az NT-Tao izraeli nukleáris fúziós energiával foglalkozó vállalat bejelentette, hogy a Delek US és a NextGear Ventures vezetésével, a Honda, az OurCrowd és a Grantham Foundation részvételével 22 millió dolláros A sorozatú finanszírozási kört hajtott végre. A legutóbbi befektetéssel az NT-Tao teljes finanszírozása 28 millió dollárra emelkedett.

A vállalat, amelyet Oded Gour-Lavie vezérigazgató, Doron Weinfeld vezető tudós és Boaz Weinfeld műszaki igazgató alapított, úttörő szerepet játszik a fúzió új megközelítésében, a legmodernebb fejlett technológiák kombinálásával, amely hozzáférést biztosít egy kompakt és skálázható fúziós megoldáshoz, amely minden energiaigényt kielégít. Ez az új finanszírozás lehetővé teszi az NT-Tao számára, hogy tovább bővítse csapatát, felgyorsítsa a folyamatban lévő prototípusfejlesztéseket és megépítse új kutatási létesítményét.

Gour-Lavie elmondta:

„Az NT-Tao gyorsan halad a nagy sűrűségű, kompakt fúziós reaktor kifejlesztése felé, amely a fenntartható energia legtisztább formáját biztosítja a küszöbön álló éghajlati válság enyhítése érdekében. Büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az első izraeli fúziós energiával foglalkozó vállalat, amely úttörő munkát végez a fúziós energia következő generációjának kifejlesztésében, hogy lehetővé tegye a határtalan energia és a globális energiabiztonság korszakát. Az iparág vezető befektetőinek támogatásával az NT-Tao gyors ütemben halad a fejlődés útján, hogy a fúziós energia kereskedelmi hasznosítása valósággá váljon.”

Az NT-Tao feltalálta a „kritikus szögmomentumú plazma stabilizátort”, amely a szabadalmaztatott szuper stabilizált zárt plazma (SSCP) technológiájának központi eleme. Ezt az NT-Tao egyedülálló, ultragyors fűtési technológiájával kombinálva

a vállalat ezerszer nagyobb sűrűséggel tud dolgozni, mint más vezető megoldások.

Ez az optimális plazmarendszer milliószor erősebb fúziós reakciót eredményez, ami lényegesen hatékonyabb energiatermelést eredményez a tiszta energia jövője érdekében.

25,6 milliárd dollárt fektettek izraeli tech-cégekbe 2021-ben

Rekordévet zárt a startup nemzet.