Sara Netanjahu: Az incidens gyilkossággal is végződhetett volna

Az izraeli miniszterelnök felesége több órára egy fodrászszalonban ragadt miután nem engedték távozni az épület előtt összegyűlt tüntetők. 

Az incidensre szerda este Tel-Avivban és más városokban tartott tüntetések során került sor, miután a nap folyamán korábban országos tüntetéseket tartottak a kormány reformjai ellen.

„A tegnapi szörnyű incidens akár gyilkossággal is végződhetett volna. Eljött az idő, hogy véget vessünk az anarchiának”

– írta Sara Netanjahu az Instagramon, miközben köszönetet mondott támogatóinak.

„Eljött az idő, hogy az ellenzéki vezetők elítéljék az erőszakot, az anarchiát és az uszítást”

– tette hozzá, visszhangozva a miniszterelnök tüntetésekkel kapcsolatos retorikáját.

Köszönetet mondott a biztonsági erőknek is, külön megnevezve a nemzetbiztonsági minisztert, Itamar Ben Gvirt és Kobi Shabtai rendőrfőnököt „személyes aggodalmukért”.

A férje Likud pártja által közzétett külön videóban Netanjahu elmondta, hogy a szalonon kívül tartózkodók között volt Yair Golan volt Meretz miniszterhelyettes is, aki felszólította a tüntetőket, hogy „fejezzék be a küldetést”.

„‘Befejezni a küldetést’ azt jelenti, hogy a meggyilkolásomra szólítanak fel” – állította.

Golan hangosan cáfolta a beszámolót, mint „ferdítést”.

„Soha nem mondtam ilyet!” – mondta, és ragaszkodott ahhoz, hogy Netanjahu az incidenst arra használta fel, hogy a közvélemény szimpátiáját elnyerje, miközben befeketíti a tüntetőket.

Néhány tüntető vitatta azt az állítást, hogy Netanjahu valaha is fizikai veszélyben volt. A helyszínről készült videókon látszott, hogy a tüntetők távol tartják magukat magától a szalontól.

(The Times of Israel)

Rendőrök mentették ki Netanjahu feleségét a tüntetők karmaiból

Szárá Netanjahut tüntetők támadták meg egy tel-avivi fodrászatnál, a rendőrségnek kellett kiszabadítania; a tüntetések Jeruzsálemben és északon is folytatódnak.