Nikki Haley: elnökként egy centet nem fogok adni a minket gyűlölő országoknak!

Nikki Haley republikánus elnökjelölt megfogadta, hogy elnökké választása esetén megvonja az amerikai segélyeket azoktól az országoktól, amelyek szerinte gyűlölik Amerikát.

A The New York Postban megjelent véleménycikkében Haley azt írta, hogy az adófizetők megérdemlik, hogy tudják, mire megy az amerikai külföldi segély, és „megdöbbennének”, ha megtudnák, hogy a segélyek nagy része „Amerika-ellenes” országokat és ügyeket támogat.

Az Egyesült Államok – írta Haley – az elmúlt években több mint 1 milliárd dollárt adott Iraknak, amely szerinte egyre szorosabbra fűzi kapcsolatait a gyilkos iráni „gengszterekkel”, akik azt kiáltják, hogy „halál Amerikára”.

Megjegyezte továbbá, hogy az USA annak ellenére küldött segélyt Pakisztánnak, hogy több mint egy tucat terrorista szervezet tartózkodik ott, és Kínának „nevetséges” környezetvédelmi programokért.

„Ez nem csak Joe Bidenről szól. Ez évtizedek óta történik mindkét párt elnökei alatt. Külföldi segélyezési politikánk megrekedt a múltban”

– tisztázta Haley. „Jellemzően robotpilótán működnek, és nem veszik figyelembe a segélyeinket kapó országok magatartását”.

„Ha nem vallunk kudarcot Afganisztánban, soha nem lett volna háború Ukrajnában”

Trump egykori ENSZ-nagykövete egy keresztény cionista konferencián mondott beszédet, amelyben utalt arra, hogy indul az elnökválasztáson.

„Az amerikai szövetségesek és barátok, mint Izrael és Ukrajna támogatása okos dolog. Az ellenségeknek küldeni az adódollárjainkat nem az” – írta Haley, hozzátéve:

„Egy erős Amerika nem fizeti ki a rosszfiúkat”.

Haley, aki a Trump-kormányzat idején az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete volt, a hónap elején hivatalosan is bejelentette elnökjelöltségét, és ezzel ő lett az első republikánus jelölt, aki kihívója lesz Donald Trumpnak.

Nagykövetként töltött ideje alatt rendszeresen kiállt Izrael mellett, és ezt hivatalából való távozása után is folytatta.

A múlt hónapban Haley a jeruzsálemi Neve Jakov negyedben és a Dávid város régészeti lelőhelyén elkövetett terrortámadások után fejezte ki támogatását Izrael iránt.

„Izraelnek joga van az önvédelemhez”

– tweetelte akkor.

Soros György megjósolta, hogy ki lesz a republikánus elnökjelölt 2024-ben

Donald Trump támogatói dühüknek adtak hangot a közösségi médiában, miután Soros „szánalmas alaknak” nevezte a volt elnököt, és azt jósolta, hogy elveszíti a 2024-es republikánus elnökjelöltséget Ron DeSantis floridai kormányzóval szemben – adta hírül a Newsweek.