Henry Ford antiszemitizmusával provokáltak a floridai neonácik

A floridai rendőrség antiszemita propaganda terjesztése miatt nyomoz, miután a hétvégén neonácik zsidóságot sértő transzparenseket függesztettek ki a Daytona 500 gyorsasági versenyen – számol be a Tett és Védelem Alapítvány honlapja. 

A Goyim Defense League (GDL – Gój Védelmi Liga) néhány tagja a népszerű versenypályához vezető gyalogos hídra helyezte ki a „Henry Ford was right about the Jews” (Henry Fordnak igaza volt a zsidókkal kapcsolatban) és a „Communism is Jewish” (A kommunizmus zsidó) feliratokat tartalmazó plakátokat.

A Ford Motor Company alapítója az Egyesült Államok egyik leghírhedtebb antiszemitájának számít, akinek „A nemzetközi zsidó” című könyvét széles körben terjesztették a huszadik század első felében – emlékeztet a TEV cikke.

Az antiszemitizmustól a cionizmusig ér a Ford és a zsidók kapcsolatának 100 éve

Henry Ford a 20. század egyik legismertebb amerikai antiszemitájának számított. Az unokája azonban lelkes cionista volt.

Az antiszemita incidensre azt követően került sor, hogy az elmúlt héten két ortodox zsidót lőtt le egy GDL aktivista egy Los Angeles-i zsinagóga előtt. A szövetségi ügyészek által benyújtott vádirat szerint a 28 éves Jaime Tran „primitívnek” nevezte a zsidókat, és állítólag egy volt osztálytársának üzent a következő üzenetekkel:

„Valaki meg fog ölni, zsidó”, valamint „Halva akarlak látni, zsidó.”

A Daytona Beach-i rendőrfőnök, Jakari Young szerint a GDL tüntetőinek az volt a céljuk, hogy a rendőrséget rávegyék a szólásszabadságuk megsértésére, majd pert indítsanak. Hozzátette: a rendőrség végig professzionális magatartást tanúsított az aktivistákkal szemben.

„Szolidaritást vállalunk a zsidó közösséggel és mindazokkal, akiket gyűlölet és diszkrimináció ér. Fáradhatatlanul azon fogunk dolgozni, hogy Daytona Beach mindenki számára befogadó úti cél maradjon”

– hangsúlyozta a rendőrfőnök.

Elkapta a rendőrség a zsidókra lövöldöző Los Angeles-i férfit

Fegyvereket is találtak nála a letartóztatáskor.

A provokációra reagált az Anti Defamation League (ADL – Rágalmazás-ellenes Liga) is. A szervezet szerint a Jon Minadeo vezette GDL antiszemita provokátorok gyülekezete, amelynek átfogó célja a zsidók kiűzése Amerikából.

„Antiszemita mítoszokat és összeesküvés-elméleteket terjesztenek abban a reményben, hogy az amerikaiakat a zsidó nép ellen fordítsák”

– jegyezte meg az ADL.

Az ADL úgy fogalmazott, hogy

a GDL „átfogó célja a zsidók kiűzése Amerikából. Ennek érdekében vádaskodtak a zsidókkal, és antiszemita mítoszokat és összeesküvés-elméleteket terjesztettek abban a reményben, hogy az amerikaiakat a zsidó nép ellen fordítják.”

A 39 éves Jon Minadeo 2022. augusztus 27-én megosztott egy fotót, amelyen az Auschwitzban található hírhedt Arbeit Macht Frei kapu előtt állt, miközben horogkeresztes nyakláncot viselt és egy „Greenblatt szopja le 6 millió f**kát” feliratú táblát tartott a kezében.

Auschwitzban balhézott egy amerikai neonáci, elengedték

Minadeo horogkeresztes nyaklánccal a nyakában pózolt a hírhedt Arbeit Macht Frei felirat alatt.