Auschwitzban balhézott egy amerikai neonáci, elengedték

Egy amerikai neonácit tartóztatott le a lengyel rendőrség, miután Auschwitz előtt sértő feliratokkal pózolt.

A 39 éves Jon Minadeo augusztus 27-én megosztott egy fotót, amelyen az Auschwitzban található hírhedt Arbeit Macht Frei kapu előtt állt, miközben horogkeresztes nyakláncot viselt és egy „Greenblatt szopja le 6 millió f**kát” feliratú táblát tartott a kezében.

A tábla Jonathan Greenblattra, a Rágalmazásellenes Liga (ADL) vezérigazgatójára utalt, egy zsidó civil szervezetre, amely az Egyesült Államokban küzd az antiszemitizmus ellen.

Lengyelországban a náci jelképek, a gyűlöletbeszéd és a totalitárius államok népszerűsítése törvénytelen, és akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A Gab közösségi hálózaton található profilján Minadeo ezt írta:

„Ma megbilincseltek és letartóztattak Lengyelországban, gyűlöletbeszédért Aushwitz [sic] kapcsán. Csak ma este engedtek el pénzbírsággal, a nyakláncomat és a számítógépemet ideiglenesen elkobozták. Az élet jó! Nem tudtok lefogni zsidók!”

A közösségi oldalra olyan fotók is felkerültek, amelyeken Minadeo és társa náci tisztelgést mutattak be Varsó központjában.

A posztot egy felirattal kísérte, amely szerint: „Folytatnunk kell a zsidó fehérellenes propaganda leleplezését! Ami évtizedeken át arra kondicionálta népünket, hogy a zsidók rabszolgái legyenek”. Majd az ADL-re „fehérellenes terrorszervezetként” hivatkozva, és kijelentette,

hogy a holokauszt „egy ki****ott átverés”.

Egy új ENSZ–jelentés szerint minden platformon terjed a holokauszttagadás

A holokauszttal kapcsolatos nyilvános tartalmak közel fele tagadja vagy elferdíti a tényeket.