Elkapta a rendőrség a zsidókra lövöldöző Los Angeles-i férfit

Antiszemita múlttal rendelkező gyanúsítottat tartóztattak le két zsidó lelövésével kapcsolatban Los Angelesben – adta hírül a Times of Israel.

A Los Angeles-i rendőrség csütörtökön letartóztatott egy zsidógyűlölő múlttal rendelkező férfit, akit a héten két zsidó férfi lelövésével gyanúsítanak. A gyanúsított mindkét áldozatának állapota stabil.

A Los Angeles Times bűnüldözési forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a gyanúsítottnak „a zsidó közösséggel szembeni gyűlölködő múltja” van, és valószínűleg ez a gyűlölet motiválta a támadásokat. Azt mondták, hogy az ügyet szövetségi és helyi szinten is kezelik, és hogy a hatóságok megpróbálják kihallgatni a gyanúsítottat, akinek a nevét nem hozták azonnal nyilvánosságra.

A gyanúsítottat lenyomozták és őrizetbe vették Riverside megyében – közölte közleményében a Los Angeles-i rendőrség. A nyomozók lefoglaltak egy puskát és egy kézifegyvert is.

„Megtudtuk…, hogy a gyanúsított korábban is gyűlölködött a zsidó közösséggel szemben, ezért ezeket az eseteket gyűlölet-bűncselekményként fogjuk kezelni”

– áll a The Jewish Federation of Greater Los Angeles közleményében.

Los Angelesben és azon túl az emberek félelmüket fejezték ki a lövöldözések után, amelyek Pico-Robertsonban és annak közelében történtek, egy olyan zsidó negyedben, amelynek utcáin zsinagógák, kóser éttermek és más zsidó létesítmények sorakoznak.

Zsinagóga előtt lőttek le egy zsidó férfit Los Angelesben, túlélte

A rendőrség szerint az áldozat épp az autójához sétált, amikor az ázsiai származású elkövető rátámadt.