Letartóztattak egy izraeli professzort, fegyverkereskedelemmel vádolják

Gal Luft visszautasította az ellene felhozott vádakat, és azt állította, hogy Hunter Biden bűnügyi nyomozásával kapcsolatban tartóztatták le.

Gal Luft izraeli professzort csütörtökön tartóztatták le a dél-ciprusi Lárnaka nemzetközi repülőterén, miután az Interpol elfogatóparancsot adott ki ellene Líbiába és Kínába irányuló fegyverkereskedelem gyanújával.

Izraeli és ciprusi tudósítások szerint Luftot a repülőtéren tartóztatták le, amikor fel akart szállni egy Izraelbe tartó repülőgépre. Luftot továbbá súlyos bűncselekmények elkövetésére irányuló összeesküvéssel, valamint hamis nyilatkozattétellel és más, nem részletezett bűncselekményekkel gyanúsítják, amelyeket állítólag 2015 óta követett el.

Az izraeli professzor vasárnap reggeli tweetjében megerősítette letartóztatását, azt állítva, hogy a ciprusi rendőrség általi letartóztatása egy „politikailag motivált kiadatási kérelem” része volt az Egyesült Államok részéről.

Luft a továbbiakban tagadta az ellene felhozott gyanúkat, megerősítette, hogy „soha nem volt fegyverkereskedő”, és azt állította továbbá, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium

„megpróbál eltemetni engem, hogy megvédje [Joe] Biden [amerikai elnököt] és családját”.

Luft ügyvédje, Mordechai Tzivin a Ynetnek adott vasárnap reggeli interjújában megismételte Luft állításait. Tzivin szerint a professzor Washington célkeresztjébe került a bűnüldöző hatóságoknak 2019-ben átadott információi miatt, amelyek Hunter Bidennel voltak kapcsolatosak.

Biden családja úgy működik, mint a maffia – állítja Newt Gringrich

A képviselőház egykori többségi vezetője, korábbi republikánus elnökjelölt aspiráns egy rádióműsorban fejtette ki véleményét az elnök családjának botrányairól.

„Azzal vádolni Luftot, hogy fegyvereket csempészett Kínába és Líbiába, jó módszer lenne arra, hogy elhallgattassuk” – vetette fel cinikusan az ügyvéd -, mert sok információt tud Hunterről. A szenátus csak nemrég kezdte el vizsgálni Hunter ügyét, és Gal vallomása, ha [engedélyezik neki a tanúvallomást], maga alá fogja temetni Hunter Bident.”

„Sőt, a vallomása magára az elnökre fogja terelni a figyelmet”

– állította Tzivin.

Az ügyvéd azt is felvetette, hogy a Demokrata Párt azt szeretné, ha Luft „eltűnne… Ha ez Oroszországban történt volna, akkor „diplomáciai autóbalesetet” hajtottak volna végre, de szerencsére ő most egy biztonságos helyen van, ahol senki sem árthat neki”.

Kicsoda valójában a feltételezett fegyverkereskedő Gal Luft?

Luft író, energiabiztonsági és diplomáciai szakértő, a washingtoni székhelyű Institute for the Analysis of Global Security (IAGS) társigazgatója, amely egy energetikai, biztonsági és gazdasági trendekkel foglalkozó agytröszt.

Luft a múltban nyilvánosan kritikusan nyilatkozott az amerikai külpolitikáról, valamint a Biden-kormányzatról. Egy 2021-es pekingi csúcstalálkozón, amelynek címe „Nemzetközi fórum a demokráciáról: a közös emberi értékek” volt, Luft azzal vádolta a Biden-kormányzatot, hogy „a demokrácia iránti elkötelezettsége csak addig terjed, ameddig az érdekei engedik”.

Kémvád: vizsgálódnak a Biden családba beférkőzött kínai titkárnő miatt

Hunter Biden egykori titkárnőjét azzal vádolják, hogy a kínaiak kémje lehetett a Biden családban.