Biden családja úgy működik, mint a maffia – állítja Newt Gringrich

Newt Gingrich, a képviselőház korábbi többségi vezetője egy rádióműsorban fejtette ki véleményét az elnök családjának botrányairól.

Korruptnak nevezve Joe Biden családját az amerikai képviselőház egykori elnöke azt mondta, „majdnem olyan, mint egy bűnöző család, a régimódi maffia értelmében”. Newt Gingrich egy vasárnapi rádióműsorban beszélt erről – derül ki a The New York Post írásából.

„Visszaélt elnöki tisztségével”

– jelentette ki Bidenről, majd azt állította: „ez a Fehér Ház legelképesztőbb mély korrupciója az amerikai történelemben. Biden pedig minden egyes nap vidáman hazudik róla. És mivel a média meg akarja védeni őt, megtagadják az olyan vizsgálatot, amilyennek kellene történnie”.

Mint ismert, Joe Biden elnök fia, Hunter ellen jelenleg is vizsgálódik a delaware-i nagy esküdtszék a férfi tengerentúli üzleti vállalkozásai miatt.

Ahogy arról korábbi hírek is napvilágot láttak, Hunter Biden egykor elhagyott laptopjáról előkerült e-mailek és egyéb anyagok arra utalnak, hogy Joe Biden részt vehetett családja több millió dolláros sötét ügyleteiben, amikor alelnök volt.

Egyes szövegek szerint Hunter Biden pénzügyi kiadásainak közel fele apjához vezetnek. Valamint több bizonyíték is arra utal, hogy az amerikai elnök fiának személyes költekezéseinek jelentős részét Joe Biden számláihoz csatolták – olvasható a cikkben, ami egyúttal emlékeztet,

Hunter Biden egy alkalommal véletlenül 25 ezer dollárt fizetett egy escort-szolgáltatásért, ami miatt a titkosszolgálat emberei is ellátogattak hozzá 2018 májusában.

Nyomozást követelnek a Biden-család ügyeiben

A hivatalos bejelentkezések szerint Hunter Biden üzleti partnere, Eric Schwerin huszonhétszer látogatott el a Fehér Házba az Obama-Biden-korszakban