Nyomozást követelnek a Biden-család ügyeiben

A hivatalos bejelentkezések szerint Hunter Biden üzleti partnere, Eric Schwerin huszonhétszer látogatott el a Fehér Házba az Obama-Biden-korszakban – számolt be a Post Millennial. 

Kedden a Fox News arról számolt be, hogy Hunter Biden régi üzleti partnere, Eric Schwerin 2016-ban legalább nyolc alkalommal járt a Fehér Házban, és az Obama-Biden-éra alatt összesen huszonhét alkalommal látogatott el a Fehér Házba.

Schwerin látogatásai során több Biden-alkalmazottal is találkozott, valamint 2010-ben magával Bidennel is.

Az elnöknek hivatalosan nem volt köze a fia üzleti ügyeihez.

Joe Biden elnök szerdán a Fehér Házban az Év tanára rendezvényen tartott beszédében azt sugallta, hogy azért szállt be a politikába, hogy megakadályozza a korrupciót.

„A legnagyobb bűn, amit bárki elkövethet az a hatalommal való visszaélés” – mondta.

Schwerin Fehér Házban tett látogatásai, valamint a Hunter Biden üzleti ügyleteivel kapcsolatos, a mostanra elhíresült laptopbotrányban kiemelt leleplezések miatt sokan teljes körű vizsgálatot követeltek a Biden-család ellen.

„Egyre nyilvánvalóbb, hogy Hunter Biden üzleti ügyei az apjához és a hatalom legfelsőbb szintjeihez való hozzáférés biztosítása körül forogtak” – mondta Ted Cruz szenátor (R-TX) a New York Postnak.

A továbbiakban azt javasolta, hogy „az egyértelmű megoldás egy különleges ügyészi vizsgálat, amely tisztességesen kivizsgálja a Biden család korrupciójával kapcsolatos nyugtalanító vádakat”.

A Schwerin látogatásait részletező látogatási naplókból kiderül, hogy számos alkalommal találkozott Biden akkori alelnök kabinetfőnökével, Steve Ricchettivel, valamint Anne Marie Person alelnöki asszisztenssel, aki korábban Schwerin és Hunter Biden befektetési cégénél, a Rosemont-Senecánál dolgozott.

A Post beszámolója szerint Schwerin 2009-ben találkozott Evan Ryannel, Biden alelnök kormányközi ügyekért és közkapcsolatokért felelős asszisztensével is.

Schwerin látogatásai egybeesnek számos jelentős eseménnyel, köztük Hunter Biden és külföldi üzletemberek közötti találkozókkal, valamint Joe Biden hivatalos nemzetközi útjaival.

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Elferdített valóság — Hogyan temette el az amerikai média a Biden család kínos ügyeit?

A 2020-as választás előtt az amerikai média és a Big Tech eltemette a Biden család ügyleteiről szóló híreket, arra hivatkozva, hogy azok egy „orosz dezinformációs kampány részei”. Csakhogy kiderült: a hírek igazak voltak. Hajdú Tímea publicisztikája.