A zsidó metál ikon szerint nem kell foglalkozni az Izrael-ellenes gyűlölködőkkel

David Draiman énekes szerint attól, hogy a szélsőségesek a leghangosabbak, még nem ők a többség.

David Draiman, a Disturbed amerikai metálzenekar énekese egy nemrég adott interjúban azt mondta, hogy a zenészeknek nem kellene félniük attól, hogy Izraelben lépjenek fel.

A zsidó metál ikon szerint az Izrael-ellenes bojkottot zászlójára tűző BDS mozgalom csupán „háttérzajt” jelent, és hogy online támogatóikat nem kellene figyelembe vennie egyetlen zenei előadónak sem, amikor egy izraeli koncertet fontolgat.

„Sz@rni rájuk. Nem érdekelnek. Tudják, hogy nem érdekelnek, ezért nem is zavarnak”

– mondta.

„Kétezer rokonom él Izraelben. Vannak szüleim, a testvérem, nagybácsik, nagynénik, unokatestvérek – tényleg engem próbálnak meggyőzni BDS-ről? Ennek semmi értelme” – tette hozzá.

„Elég volt a hülyeségeidből” – rendesen helyretették az antiszemita rocksztárt

Roger Waters egy nemrég megjelent interjúban a náci Németországhoz hasonlította napjaink Izraeljét.

Arra kérdésre válaszul, hogy egyes művészek aggódnak amiatt, hogy az interneten célba veszik őket, amiért egyáltalán fellépnek Izraelben, Draiman azt mondta: „Az irónia az, hogy nincs egyetlen olyan zenekar sem, amelyik játszott volna Izraelben, és bármiféle negatív hatást tapasztalt volna, azon kívül, hogy egy csomó nagyszájú ember beszólt nekik az interneten. Ez nem volt negatív hatással a jegyeladásaikra vagy a lemezeladásaikra. Sőt, inkább növelte azokat.

A szélsőségesek a leghangosabbak, akiket a legjobban lehet hallani”

– mutatott rá a zenész.

„Az igazat megvallva, az izraeli rajongók csodálatosak és elkötelezettek. A zenének olyan egységnek kellene lennie, ami összehozza az embereket, nem pedig továbbra is szétválasztja őket. Egy kormány cselekedeteit nem lehet az adott ország népe ellen fordítani.

Nem mindig értek egyet az izraeli kormánnyal, és nagyon hangos tudok lenni, amikor nem, és az Izrael-párti haverjaim dühösek lesznek rám. Ez a szabad gondolkodás.”

Amikor arról kérdezte Draimant, hogy rendben van-e, ha a művészek hangosan beszélnek a politikai meggyőződésükről, azt mondta: „Szerintem rendben van, ha kiállunk valami mellett. Az viszont már nem hiszem, hogy rendben van, amikor erőltetni kell. Minden dalunkat nagyon erős vélemények hatják át, de megpróbálnak a spektrum mindkét oldalához szólni. Szeretek mindenkit támadni, mert mindenki bűnös”

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Zsidó rocksztár szólt be a Pink Floyd Izraelt bojkottáló zenészének

Roger Waterst bírálta élesen a Disturbed amerikai frontembere, aki bandájával első izraeli koncertjére készül.