Zsidó rocksztár szólt be a Pink Floyd Izraelt bojkottáló zenészének

Roger Waterst bírálta élesen a Disturbed amerikai frontembere, aki bandájával első izraeli koncertjére készül.

A fiatalon chichagoi jesivákban tanuló, egykoron kántornak is készülő David Draiman annak kapcsán támadta Waterst, aki a BDS-mozgalom ismert támogatója, hogy a Disturbed pályafutásának első izraeli koncertjére készül.

A több millió eladott albumot maga mögött tudó, népszerű rockzenekar július 2-án lép fel Izraelben, s ennek kapcsán énekesük egy közösségi csatornán fogalmazta meg gondolatait, melyekből a JTA is idézett:

„Egész életemben erre készültem, a BDS aktivistái nyilván tudták, hogy felesleges megkeresniük engem”

— mondta David Draiman, aki egyszerűen nevetségesnek tartja, hogy Izrael kormányának tevékenysége miatt egy egész népet próbálnak bűntetni a bojkott-mozgalom tagjai.

Fotó: Metal Injection

A rockzenész úgy fogalmazott, hogy

„a Pink Floyd egykori zenésze náci bajtársaival olyan ideológiát képviselnek, amely a gyűlöleten alapul”.

Draiman, aki tagja egy BDS-ellenes nonprofit szervezet — a Creative Community for Peace — tanácsadói testületének, is úgy véli, hogy egyértelműen antiszemita gondolatokból táplálkozik a bojkott-mozgalom.

„Nem látom, hogy bárki bojkottálná Oroszországot… ahogy azt sem, hogy Kínát bojkottálnák azért, amit ott tesznek a muszlim lakossággal. Csakis Izraellel szemben történik mindez, és úgy hiszem, mindannyian tudjuk, miért is”

— fogalmazott a Disturbed énekese.

Draiman számos rokonát elvesztette a holokausztban, erre utal a Never Again (Soha többé) című dalában:

Never Again

Provided to YouTube by RepriseNever Again · DisturbedAsylum℗ 2010 Reprise RecordsGuitar, Producer, Programmer: Dan DoneganCo- Producer: David DraimanLead Vo…