„Elég volt a hülyeségeidből” – rendesen helyretették az antiszemita rocksztárt

A Pink Floyd sztárja, David Gilmour és felesége, Polly Samson a Twitteren üzent az elmúlt években botrányos kijelentéseiről elhíresült Roger Watersnek.

„Rohadtul antiszemita vagy. Emellett Putyin apologéta és egy hazug, tolvaj, képmutató, adóelkerülő, szájhős, nőgyűlölő, betegesen irigy, megalomániás. Elég volt a hülyeségeidből”

– írta Watersnek, az egyébként elismert regényíró Samson. Férje ezután megosztotta tweetjét, hozzátéve, hogy „minden szava bizonyíthatóan igaz”.

Samson posztjával egy interjúra reagált, amelyben Waters, aki régóta ismert Izrael-ellenes aktivizmusáról, támogatását fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök iránt, mondván, hogy „nagyon szomorú”, hogy egykori zenésztársai felvettek egy dalt Ukrajna támogatására, valamint megismételte Izraelnek a náci Németországhoz való hasonlítását.

„Az izraeliek népirtást követnek el”

állította Waters az interjúban.

Később Waters közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy „tudatában van a Samson által közzétett uszító és vadul pontatlan megjegyzéseknek”, és jogi lépéseket fontolgat.

„Hazug sz*rnak” nevezte Golda Meirt a Pink Floyd egykori gitárosa

Zsidó csoportok válaszul azt üzenték Watersnek, hogy az idejét inkább olyan csoportok támogatásával töltse, amelyek hidakat építenek a közösségek között.