„Hazug sz*rnak” nevezte Golda Meirt a Pink Floyd egykori gitárosa

A Pink Floyd egykori tagja és éles hangú Izrael-kritikusa, Roger Waters a kanadai McGill Egyetem palesztinbarát diákjait támogató online programja során Izraelt, a „telepes-gyarmatosítókat, a cionista mozgalmat”, sőt még Golda Meirt is szidta.

Waters megjegyzései a „Kiállás a Palesztinával való diákszolidaritásért” című fórum részeként hangzottak el, amelyet a múlt héten tartottak, hogy bírálják a McGill Egyetem vezetőségét, amiért az azzal fenyegetőzött, hogy megvonja a támogatást a McGill Egyetem Diákszövetségétől (SSMU), miután a diákok megszavazták a „Palesztina-szolidaritási politika” elfogadását.

A diákok többek között a „Nakba-napot” bevezetését támogatnák az egyetemen (a nakba arabul „katasztrófát” jelent, és a mai Izrael 1948-as megalakulására utal).

„Öt vagy hat évvel ezelőtt nem lehetett volna az „apartheid” szót használni a cionista agendára. Nem lehetett, ez abszolút tiltott volt…”

– mondta Waters.

„Most lehetetlen bármilyen beszélgetést folytatni a palesztinai cionista projektről anélkül, hogy ne használnánk az apartheid szót, mert ez általánosan elfogadottá vált bárki számára, akinek az IQ-ja szobahőmérséklet feletti, vagy bárki számára, aki egyáltalán ismeri a megszállt területeken uralkodó helyzetet”

– tette hozzá.

Trendi az Izrael-ellenesség: Greta Thunberg és Natalie Portman is kiállt a palesztinok mellett

Az elmúlt napokban elöntötték az internetet a sokszor alul informált celeb reakciók az izraeli helyzettel kapcsolatban. 

A B’nai Brith nevű érdekvédelmi csoportról szólva azt mondta:

„Emlékszem ezekre az seggfejekre a legutóbbi kanadai látogatásomról, akik megpróbálnák rávenni az embereket, hogy ne jöjjenek el a koncertjeimre, és csatlakozzanak hozzájuk abban a hitben, hogy antiszemita vagyok.

Most sajnálom őket, mert a Szentföld zsidó felsőbbrendűségébe vetett fasiszta hitükhöz való ragaszkodásuk utolsó foszlányaiba kapaszkodnak”

–  mondta az egykori rocksztár.

„Semmi olyat nem lehet mondani a cionista projektről, ami védhető lenne”

– jelentette ki Waters, aki szerint „az egész abszolút hazugságokon alapul”.

Waters az anticionista tirádáját azzal zárta, hogy „hazug szarnak” nevezte Golda Meir volt izraeli miniszterelnököt.

Zsidó csoportok bírálták Waters részvételét a fórumon, megjegyezve, hogy idejét jobban is el tölthette volna olyan csoportok támogatásával,

amelyek hidakat építenek a közösségek között, ahelyett, hogy Izraelt és támogatóit démonizálják.

Zsidó rocksztár szólt be a Pink Floyd Izraelt bojkottáló zenészének

Roger Waterst bírálta élesen a Disturbed amerikai frontembere, aki bandájával első izraeli koncertjére készül.