Németország antiszemita biztosokkal harcol az antiszemitizmus ellen

„Az az őrült rohanás, hogy Németország 16 tartományában egy új bürokráciai szintet hozzanak létre az „antiszemitizmus biztosi” tisztségek létrehozásával, visszafelé sült el” – írja Benjamin Weinthal a Middle East Forum szakírója az Arutz 7 oldalán. 

A szerző azzal kezdi cikkét, hogy egyre több olyan biztos van, akik szítják a zsidógyűlöletet, lehetővé teszik az Izraelt célzó bojkott és szankció (BDS) kampányt, és figyelmen kívül hagyják a népirtó iráni rezsim és a palesztin arabok antiszemitizmusát.

Példának hozza fel Schleswig-Holstein északi tartomány nemrég kinevezett biztosát, a korábbi lutheránus püspököt, Gerhard Ulrichot, akinek prédikációiban a keresztény szellemiségű antiszemitizmus és az Izrael-gyűlölet veszélyes keveréke jelenik meg.

Ulrich a közel-keleti konfliktusért Izraelt teszi felelőssé, azt állítva: „Az ‘Izrael’ névre nehezedik ennek a közel-keleti háborúnak a borzalma és nyomorúsága”.

A cikk megjegyzi, hogy korábban a pap elítélte Izraelt azzal a hamis és elrugaszkodott állítással, hogy a palesztin dzsihádista terrorszervezetek elleni önvédelmi háborúit a Biblia ihletésére vívja. „Ezért nem tudjuk elfogadni, ha egy modern állam erre az Istenre és az ő ígéreteire hivatkozik, amikor háborút folytat” – jelentette ki Ulrich.

A cikk idézi, hogy a volt püspök 2017-ben megdöbbentő párhuzamot idézett a keletnémet kommunista diktatúra és a demokratikus Izrael között: „Itt egy olyan falat látunk, amely lényegesen magasabb, mint a berlini fal, és tudjuk, hogy a falak soha nem hoznak békét. Hebronban az volt a benyomásunk, hogy ott inkább terrort termelnek, mintsem legyőznék”.

„Az olyan „antiszemitizmus biztosok”, mint Ulrich és sok társa, a zsidó közösségeknek és a szélesebb nyilvánosságnak is kendőzetlen hazugságokat adnak el a teljesítményükről”

– jegyzi meg Weinthal.

Újabb példaként hozza fel a szerző a délnyugati Baden-Württemberg tartomány biztosát, Michael Blume-ot, aki a világ legrégebbi gyűlölete elleni állítólagos sikereivel dicsekszik.

„Blume antiszemitaként szerzett magának nemzetközi hírnevet. Egy hamburgi bíróság januárban úgy döntött, hogy Blume antiszemitának nevezhető a cionista ikon Orde Wingate elleni támadásai, valamint a német zsidók „szélsőjobboldaliaknak” való becsmérlése miatt. Az, hogy Blume „háborús bűnösnek” bélyegezte az izraeli nemzeti hőst és az IDF társalapítóját, arra késztette az IDF-et, hogy megdorgálja őt. Dr. Michael Oren, Izrael volt amerikai nagykövete lemondását követelte. Izraeli tábornokok kritizálták Blume súlyos inkompetenciáját és antiszemitizmusát” – írja a szerző.

A cikk leírja, hogy Blume tartományában megduplázódott az antiszemita bűncselekmények száma.

Wienthal megjegyzi, hogy Bajorországban Ludwig Spaenle biztos teljesen elhallgatta a Siemens AG Izrael elleni bojkottját.

Az óriás gyártó vállalat, amelynek székhelye Bajorország fővárosában, Münchenben van, állítólag aláírt egy BDS-párti záradékot, hogy szerződést nyerjen Törökország nagysebességű vonatok szállítására.

„Profit über alles” – euró százmilliókért bojkottálja Izraelt a nagy német multi

A Südwestrundfunk rántotta le a leplet a Siemens piszkos törökországi üzleteléseiről.

„Múlt héten Olaf Scholz német kancellár „Nemzeti stratégia az antiszemitizmus ellen és a zsidó életért” című szövetségi kormányjelentése figyelmen kívül hagyta az Iszlám Köztársaság, a Hamász, a Hezbollah, a palesztin Iszlám Dzsihád és a Palesztin Hatóság antiszemitizmusát” – írja a szerző.

A cikk írója személyesen kérdezte meg Felix Kleint, az antiszemitizmus elleni küzdelemmel megbízott szövetségi biztost, aki a jelentést bemutatta, hogy tervezi-e egy második jelentés kiadását az iráni rezsimről, de Klein nem volt hajlandó nyilatkozni erről.

„A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy Katharina von Schnurbein, az Európai Bizottság antiszemitizmus elleni küzdelemmel megbízott német állampolgárságú biztosa következetesen elutasította, hogy az EU-t az antiszemita terrorista mozgalom, a Hezbollah betiltását szorgalmazza Európában” – írja Wienthal

A cikk megjegyzi, hogy Amir Avivi izraeli dandártábornok és Abraham Cooper rabbi a Wiesenthal Központból, élesen vádolták a dokumentum hiányosságait.

„Mindez segít megmutatni, hogy a németországi antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó biztosok rendszere csak igazgatja az antiszemitizmust, és időnként hozzájárul annak növekedéséhez” – írja Wienthal.

Dr. Blume esete az antiszemitizmussal

A német antiszemitizmus megbízottak intézménye állítólag a német zsidók védelmét szolgálja. A valóságban a megbízottak az állam mindenkori politikájának kiszolgálói.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.