Tetszett a Fauda? — Ezeket az izraeli sorozatokat is érdemes megnézni

A Fauda nemzetközi sikere mellett Izrael az elmúlt években több népszerű sorozatot is készített, ezek közül válogattunk néhányat. 

When Heroes Fly

Négy IDF veterán, akik együtt szolgáltak a 2006-os libanoni háborúban, újra összejönnek egy mentőakcióra Kolumbiában, ahol egyikük él, hogy megtalálják Yaeli-t egy nőt, akiről egykor azt hitték, hogy a háború után autóbalesetben meghalt. A kolumbiai vadonban csak egymásra számíthatnak, és nem csak saját magukkal, hanem egy titokzatos ellenféllel is meg kell küzdeniük.

A hihetetlenül izgalmas sorozat egy szokatlan helyszínre viszi a nézőket, ahol a „dzsungel törvényei” uralkodnak, és ahol a harcedzett katonák kemény kihívásokkal néznek szembe. (A sorozat a Netflixen érhető el.)

When Heroes Fly – Official Trailer

A New Series from Keshet International Coming Soon from Menemsha Films http://www.MenemshaFilms.com

False Flag

A sorozat öt látszólag átlagos izraeli átlagpolgárról szól, akik egy reggel a médiából értesülnek róla, hogy ők a fő gyanúsítottjai egy külföldön történt emberrablásnak. A rablásról ugyanis biztonsági kamera felvételek készültek, amiket a hírcsatornák világszerte bemutatnak és a külföldi hatóságok szerint a rablás helyszínén az ő útleveleikkel tartózkodott öt ember. Az öt izraeli hamarosan körözötté válik, környezetük hol értetlenül, hogy gyanakodva fogadja a történteket. Az öt civil kihallgatásokon találja magát. De vajon mi közük az eseményekhez? Ismerik egymást? Kémek lennének vagy csak ártatlan áldozatok?

A sorozat tele van váratlan fordulatokkal, és egy valódi eset ihlette.

No Title

Uploaded by None on 2016-06-22.

Black Space

Egy morcos izraeli detektív nyomozást vezet egy izraeli középiskolában, miután egyszarvú maszkot viselő merénylők egy iskolai ünnepségen megölnek négy diákot. A rendőrség először terrortámadásra gyanakszik azonban gyorsan kiderül: a gyilkosok a diákok között vannak. Izgalmas, a város számára idegölő nyomozás veszi kezdetét.

A sorozat némileg kilóg a listánkról, hisz míg a többi történet jellegzetesen izraeli, addig ez a sorozat játszódhatna akár Amerikában is.

A sorozat a Netflix-en elérhető.

Black Space: Izraeli thriller a Netflixen

A különösen kegyetlen kamaszokról szóló, borzongató sorozat társadalomkritika a mai kamasz generációról és környezetük felelősségéről, illetve a közösségi média veszélyeiről.

Tehran

A főszereplő egy fiatal Moszad ügynök és számítógépes hacker, aki titkos küldetésre küldenek az iráni fővárosban, hogy hatástalanítson egy atomreaktort. A néző bepillantást kap a teheráni mindennapokba, és közben egy lehetetlen küldetés izgalmát is átélheti.

A sorozat Izrael titkos háborújára koncentrál Iránnal. A karakterek fárszi nyelven beszélnek.

A Tehran az Apple streaming szolgáltatásán elérhető.

Prisoners of War

Ez a legrégebbi sorozat a listán. Az amerikai Homeland ennek az alkotásnak a remake-je.

A 2008-ban játszódó sorozat három izraeli katonát mutat be, akiket 17 évvel korábban fogtak el, amikor titkos küldetésen voltak egységükkel Libanonban. A sorozat azzal kezdődik, hogy két katonát kiadnak és hazatérhetnek. Azonban a családtagok továbblépése, a civil élet nehézségei komoly kihívást jelentenek számukra. Ráadásul a két férfi elbeszéléseiben a nyomozók ellentmondásokat fedeznek fel, és felmerül a kérdés: mit titkolnak? Kérdések merülnek fel azzal kapcsolatosan is, hogy mi történt a harmadik katonával?

Az amerikai Homeland teljesen más irányba vitte a történetet, mint az eredeti, így annak a sorozatnak a rajongóit is érdekelheti ez a sorozat.

A sorozat az Amazon Prime-on elérhető.

Prisoners of War (Hatufim) Official UK Trailer

On DVD now. Prisoners of War is the gripping ten-part drama on which the American series Homeland is based. When three Israeli Defence Force reservists are captured behind enemy lines in Lebanon their fate is unknown, that is until seventeen years later, when they mysteriously return – two of them alive, the third in a coffin.

Tíz izgalmas tény, amit érdemes tudni a Faudáról

Érdekességek a népszerű sorozatról.