Black Space: Izraeli thriller a Netflixen

Az izraeli sorozatok a Terápiától a Faudán át a Hamis zászlóig óriási kultuszt teremtettek. A komoly történetmesélési hagyományokkal bíró kis országban rengeteg sorozatot gyártanak, parányi költségvetéssel, ismeretlen nevű színészekkel, ezért a sztorinak és a karaktereknek kell olyan erővel átjönni, hogy világszerte lenyűgözzék a nézőt — írja Bálint Orsolya recenziójában a Pesti Hírlapban.

Brutális iskolai mészárláshoz riasztják az izraeli rendőrségtől Davidi nyomozót, éppen a régi középiskolájába. Mire odaér, a gyilkosoknak hűlt helye, de a tetőn talál három palesztin munkást, akiket elsőszámú gyanúsítottként kezelnek.

Róluk hamar kiderül, semmi közük a négy diák halálát okozó lövöldözéshez, Davidi teóriája szerint a merénylőket a diákok közt kell keresni. Nincs könnyű dolga, 350 potenciális elkövető közül kell megtalálnia a négy, unikornis-maszkos tettest. De még ő sem számít arra a sötét összeesküvésre, aminek szálai kezdenek felfesleni, ahogy halad a nyomozással.

בלקספייס | את היום הזה אף אחד לא ישכח בחיים!

סדרה כזאת לא העזו לעשות פה!לפרקים מלאים וקטעים נוספים מתוך תכניות רשת, כנסו לערוץ רשת: http://www.youtube.com/user/reshettvלהצטרפות לערוץ רשת: http://www.you…

Hacker kollégája segítségével belép a Black Space nevű titkos alkalmazásba, ahol a diákok egymás közt mindent megosztanak, ami sem a tanáraikra, sem a szüleikre nem tartozik. Ahogy mélyebben belelát a kamasz klikkek és a megfélemlítés, kiközösítés erőszakos hálózatába, a nyomozónak felszínre törnek emlékei egy máig traumatikus iskolai verekedésről, amiben fél szeme világát elvesztette. Davidi jól tudja, hogy a gyerekek már az ő idejében is milyen különös kegyetlenségre voltak képesek a sorból kilógó, vagy csak kipécézett társaikkal szemben, és személyes érintettsége az ügy megszállottjává teszi.

Saját démonjaival harcol, miközben felesége első gyermeküket várja, és a közelgő apaság is rettegéssel tölti el: hogyan tudja majd megvédeni gyermekét ebben a könyörtelen, bűnös világban? Megküzd a testét-lelkét gyötrő fertőzéssel, amitől a szokásosnál is elviselhetetlenebb, ráadásul kap egy új társat maga mellé az ifjúságvédelmiektől, mert szörnyen rosszul kezeli a pimasz, flegma kamasz gyanúsítottakat. Ám még kiállhatatlansága ellenére is jó és igaz ember, akinek őszintén lehet drukkolni, hogy az ügy megoldásával párhuzamosan saját életét is egyenesbe hozza.

A különösen kegyetlen kamaszokról szóló „Black Space” a legjobbakhoz csatlakozik: feszesen megírt, borzongató thriller, egyben társadalomkritika a mai kamasz generációról és környezetük felelősségéről, illetve a közösségi média veszélyeiről. Már előjegyezték a következő évadra, és számos helyi verzió készül belőle Latin-Amerikától Németországig. Ha egy üzlet beindul…

Spielberg magyarországi holokausztról szóló dokumentumfilmje jön a Netflixre

A film öt, magyarországi holokauszt túlélő, köztük Tom Lantos sorsát mutatja be.