Öngyilkos merénylő hajtott végre támadást Pakisztánban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát hétfőn az északnyugat-pakisztáni Pesavár egyik mecsetjében, a merényletben legkevesebb 34 ember meghalt, a sebesültek számát 150-re teszik – közölték a helyi hatóságok.

A mecsetben nagyjából 260 hívő imádkozott éppen, köztük több rendőr a közeli rendőrőrsről, amikor a támadó működésbe hozta a testére erősített robbanómellényt.

A detonáció következtében az épület egy része beomlott, emiatt különösen magas a sérültek száma. Sokak állapota válságos, félő, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet.

Pakistan suicide bomb: explosion in police compound mosque kills at least 40

A suicide bomber detonated explosives during crowded prayers at a mosque inside a police compound in Pakistan on Monday, causing the roof to cave in. At least 40 people were killed and 150 wounded, officials said. Most of the casualties were police officers.

Mentőegységek igyekeznek kimenteni a romok alatt rekedt túlélőket.

Pesavárban, az Afganisztánnal határos Haibar-Pahtúnhva tartomány székhelyén fegyveres csoportok, köztük a pakisztáni tálibok (Tehrik-i-Talibán Pakisztán, TTP) rendszeresen követnek el támadásokat. A hétfői merénylet elkövetőjeként egyelőre nem jelentkezett senki.

Fotó: EPA/BILAWAL ARBAB

Öngyilkos merénylőkkel védenék meg a határaikat a tálibok

Laskar-i Manszúr (Manszúr milíciája) nevű különleges alakulatot Afganisztán Tádzsikisztánnal, illetve Kínával közös határának védelmére vezényelték.