Salt Bae török sztárséf éttermet nyit Tel Avivban

A török sztárszakács, becenevén „Salt Bae” nemrég jelentette be a közösségi médiában, hogy új éttermet kíván nyitni az izraeli turisztikai központban, Tel-Avivban.

Gökçe Nusret új étterme a tervek szerint az Azrieli Center közelében, a ToHA nevű új bevásárlóközpontban nyílik majd meg. A bevásárlóközpontot Ron Arad és Avner Yashar építész tervezte, és két elismerést is bezsebelt a Council on Tall Buildings and Urban Habitat Awards(CTBUH) éves díjátadóján: Legjobb magas épület 100-199 méteres magasságban és Legjobb magas épület Közel-Keleten és Afrikában a verseny közönségszavazásán.

Nusret új étterme Izraelben csatlakozik a sztárséf további 11 másik nemzetközi helyszínéhez, amelyek között vannak éttermek Párizsban, Milánóban, Hongkongban, Sanghajban, Sao Paolóban, Mexikóvárosban, Buenos Airesben, Kairóban, Dubajban, Londonban, New Yorkban, Dallasban, Bostonban, Abu Dhabiban és Katarban.

Salt Bae Meme Original

CKMNY.com Salt Bae Sprinkling Salt On Meat #SaltBae . Credits: @nusr_et

A török séf 2011-ben nyitotta meg első éttermét Isztambulban.

Nusret 2017-ben vált ismertté, miután közzétett egy videót arról, amint sóval szórja meg egy általa készített steak tetejét.

A videó gyorsan vírusszerűen terjedt, több mint 10 millió megtekintéssel büszkélkedhetett, és a vendéglős elnyerte híres becenevét.

Michelin-csillagos kóser étterem nyílt Barcelonában

A Xertában a közelmúltban kóser konyhát is kialakítottak, ahol a Chábád egyik rabbija biztosítja a felügyeletet.