Most már a svédek is inkább távol tartanák a migránsokat

Nemzetközi kampányt indít a svéd kormány annak érdekében, hogy eltántorítsa a bevándorlókat attól, hogy a skandináv országba induljanak – jelentették be kedden Stockholmban.

„A fő cél a svéd migrációs politikáról való tájékoztatás, hogy kevesebb ember jöjjön ide”

– mondta Maria Malmer Stenergard migrációért felelős miniszter.

„Ez egyebek mellett magában foglalja információs csomag szétosztását a külföldi hatóságoknak”

– tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a célzott tájékoztatásnak el kell jutnia a külföldi szerkesztőségekhez és hírügynökségekhez is.

Erdogan megfúrhatja a svéd NATO-tagságot a Korán-égetés miatt

„Akik ilyen szégyent okoztak országunk nagykövetsége előtt, nem számíthatnak többé jóindulatra tőlünk a NATO-tagság iránti kérelmükkel kapcsolatban” – fakadt ki a török elnök.

Stenergrad azt is elmondta, 2019-ben a skandináv országokba érkező menekültek 76 százaléka Svédországba érkezett, és ezt a számot jelentősen csökkenteni kell.

Akkor 22 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Svédországban, 2021-ben ez a szám 11 400, 2020-ban pedig 13 ezer volt. A miniszter szerint Svédország nem lehet nagyvonalúbb menekültügyben, mint ahogyan azt az uniós szabályok és más szerződések előírják.

A kormány arra is utasította a svéd migrációs ügynökséget, hogy készüljön fel az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) által Svédországba való áttelepítésre kiválasztott személyek számának 5000-ről 900-ra csökkentésére.

„Tisztességes ember nem akarhatja, hogy országa felismerhetetlenné váljon”

Ed West, brit író, újságíró Megyeri A. Jonatánnak beszélt a demográfiai hanyatlásáról, kicserélődő európai népességről és a wokeness-ről.