A VICE szerint Európába „menekülne” néhány transz Amerikából

A VICE megjelentetett egy riportot, amelyben a szerző saját ismeretségi körében levő transznemű személyeket interjúvolta, akik azt állították, hogy fontolgatják, hogy Európába menekülnek, mivel állításuk szerint veszélyben vannak Amerikában. 

A cikk elsősorban a transzgender személyek saját tapasztalatait osztja meg, akik közül egy negyvenes éveiben „nemet váltó” személy elmondása szerint 30 államon át se mer vezetni, mert fél, hogy megtámadják.

„Elég csak a híreket nézni, és máris látjuk, milyen rossz lesz a helyzet az országban” – mondta az aktivista. „Azzal vádolnak minket, hogy pedofilok vagyunk, és hogy gyerekeket csábítunk. Azzal vádolnak minket, hogy társadalmi fertőzés vagyunk, ami miatt minden gyerek azt hiszi, hogy a queer közösséghez tartozik. Ez a legtávolabb áll az igazságtól.”

Az egyik aktivista azt mondta azt fontolgatja, hogy Izlandtól kér menedékjogot, ahol nemrég nyaralt.

A cikk elsősorban azokra a törvényekre panaszkodik, amelyek azt akadályozzák, hogy gyerekek számára elérhető legyen a gender-ideológia. Az aktivisták a cikkben azt állítják, hogy „Amerikában egyre rosszabb a helyzet a transzok számára.”

Transz influenszert hívott meg Joe Biden a Fehér Házba

A magát „lányként” azonosító Tik-Tok sztár a transz jogokról értekezett Bidennel.

A Vice megkeresett egy németországi jogászt, aki elmondta, hogy egy amerikai számára nem szükséges menedékjogot kérni az EU-ban, hanem elég letelepedési kérvényt benyújtani.

Mint mondta vannak olyan LMBTQ emberek, akik olyan országokból menekülnek, ahol az embereknek általában jóval kevesebb joguk van, mint az Egyesült Államokban, és ők azok, akiket kiemelten kezelnek.

A jogász szerint ha ellenségesnek találják a transzneműek Floridát, még mindig van egy tucat liberális állam, ahová nyugodtan költözhetnek.

Fotó: Kölni Pride felvonulás 2019/ Wikimedia commons

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Gender-háború Floridában — szülők jogai kontra woke-kapitalizmus

A floridai szülői jogi törvény körüli politikai vita váratlan fordulatot vett, mikor belépett a képbe a Disney. Hajdú Tímea írása.