Kitiltották a közterületekről a palesztin zászlót Izraelben

Itamar Ben-Gvir izraeli közbiztonsági miniszter utasította a rendőrséget, hogy távolítsa el az izraeli közterületeken lobogó palesztin zászlókat.

A parancsot, amelyet Ben-Gvir továbbított Kobi Shabtai izraeli rendőrfőnöknek, azt követően adták ki, hogy

a hétvégén Ara arab faluban ünnepségekkel köszöntötték Karim Junisz palesztinai arab terrorista szabadon bocsátását,

aki egy izraeli katona 1980-as elrablásáért és meggyilkolásáért töltötte le 40 éves börtönbüntetését. Az ünneplésről készült felvételeken Junisz támogatói és szimpatizánsai palesztin zászlókat lobogtattak.

Negyven év után szabadon engedték Avi Bromberg gyilkosát

Falujában hősként köszöntötték az izraeli katonát meggyilkoló férfit.

Emellett néhány szélsőbaloldali aktivista palesztin zászlókat lengetett a Benjámin Netanjahu kormánya elleni szombati tel-avivi tüntetésen.

Ben-Gvir kijelentette:

„Szemérmetlen, hogy a törvénysértők terrorista zászlókat lengetnek, terrorizmusra uszítanak és bátorítanak, ezért utasítottam, hogy távolítsák el a terrorizmust támogató zászlókat a közterületről, és hagyják abba az Izrael Állam elleni uszítást. Egy terrorista csoporttal való azonosulás és az Izraeli Védelmi Erők katonáinak a megsértése, nem pedig a véleménynyilvánítás szabadsága”.

Az izraeli törvények szerint a rendőrfőnöknek van hatásköre a zászlók nyilvános kitűzésének betiltására, amennyiben a szóban forgó zászló

„olyan jelzést jelent, amely alkalmas a béke megzavarására”.

Palesztin és Pride-zászlókkal tüntetett Netanjahuék ellen az izraeli baloldal

Hatalmas tömeg gyűlt össze az új jobboldali-vallásos kormány ellen Tel-Avivban.