Vegyifegyver-támadásra készülő iráni terroristát kapcsoltak le Németországban

Egy 32 éves iráni állampolgárt azzal gyanúsítanak, hogy „iszlamista indíttatású támadást” készített elő.

A düsseldorfi ügyészség, a recklinghauseni rendőrség és a münsteri rendőrség közlése szerint vasárnap kora reggel letartóztattak egy iráni állampolgárt a németországi Düsseldorftól északkeletre fekvő Castrop-Rauxelben, akit azzal gyanúsítanak, hogy vegyi fegyverekkel végrehajtott terrortámadást készített elő.

A helyi hatóságok szerint a 32 éves iráni állampolgár a tervezett támadáshoz ciánt és a biológiai fegyverek egyik hagyományos hatóanyagának számító ricint akart felhasználni.

Az állambiztonságot veszélyeztető súlyos merényletre készülő férfi lakásában találták meg a nyomozók a mérgező anyagokat és más bizonyítékokat – állt a hatóságok közleményében.

A házkutatás helyszínét nagy területen lezárták, és a rendőrök, tűzoltók, mentősök nagy erőkkel vonultak fel, sokan védőfelszerelést viseltek.

El akarják pusztítani Izraelt – most vegyi fegyverekhez juthattak

Egy szaúdi újság azt állítja, hogy Irán vegyi fegyvereket adott a zsidó állam halálos ellenségeinek.

Az iráni állampolgárságú férfin kívül még egy személyt előállítottak az ügyben. A Die Welt című német lap szerint a nyomozók éjfél körül rajtaütöttek az iráni lakhelyén. A helyszínt lezárták, és rendőrök, tűzoltók és mentők voltak a helyszínen, akik közül sokan védőruhát viseltek.

A Bild című német lap szerint az egyik „baráti hírszerző szolgálat” tájékoztatta a német hatóságokat a vegyi fegyveres támadás veszélyéről.

Novemberben a német állambiztonsági tisztviselői azzal vádolták meg az iráni Iszlám Forradalmi Gárdát, hogy terrortámadásokat hajtott végre a németországi zsinagógák ellen Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, valamint hogy kémkedett a németországi zsidók központi tanácsának elnöke után.

A támadások során rálőttek az egyik esseni zsinagógára, valamint sikertelenül próbálták meg felgyújtani az egyik bochumi zsinagógát.

Rálőttek egy rabbi házára Németországban

A rendőrség bombakereső kutyákkal vonult ki a helyszínre.