A gyűlölet ára: 530 millió dollárnyi Kanye West-cucc maradt az Adidas nyakán

A hip-hop mogul Ye, korábbi nevén Kanye West nem az egyetlen, aki hatalmas anyagi csapást szenvedett el antiszemita megjegyzések sorozatának következményei miatt.

Miután a rapper becsült nettó vagyona több mint egymilliárdról 400 millió dollárra zuhant, a Financial Times friss elemzése szerint Ye korábbi partnere, az Adidas is súlyos pénzügyi következményekkel néz szembe.

Az Adidasnak 530 millió dollár értékű Ye-márkás áruja van, amelyet várhatóan mélyen áron alul tud majd értékesíteni. Hogy ezt a sportcipőgyártó cég hogyan fogja megoldani, egyelőre rejtély. Az Adidas alkalmazottai évek óta aggódnak amiatt, hogy a cipőóriás túlságosan is függ a Yeezy márkától.

Az Adidas állítólag szakít Kanye Westtel az antiszemita vádak miatt

A német sportruházati cég azért döntött így, mert antiszemita retorikája „az egykor virágzó cipőmárkát a kritika villámhárítójává tette”.

A vállalat korábban bejelentette, hogy idén 246 millió dolláros profitveszteségre számít a Ye-vel kötött megállapodás felmondása miatt. A Yeezy 2021-ben becslések szerint 1,7 milliárd dolláros éves bevételt biztosított az Adidasnak, ami teljes árbevételének 8%-át tette ki.

Az Adidas azt is nyilvánosságra hozta, hogy vizsgálatot indított Ye ellen, miután olyan hírek láttak napvilágot, miszerint nem megfelelően viselkedett az alkalmazottakkal, és explicit fotókat mutatott nekik volt feleségéről, Kim Kardashianról.

Ye október elején kezdte antiszemita megjegyzések sorozatát, és azóta elvesztette szponzorációit és partnerségeit, többek között a Vogue, a Balenciaga, a Foot Locker, a Gap és a J.P. Morgan cégekkel.

Óriásit bukott Kanye West a zsidózás miatt

Az ismert rapper már csak volt milliárdos.