Óriásit bukott Kanye West a zsidózás miatt

Miután az Adidas sportruházati cég szerződést bontott Kanye Westtel, szakértők szerint az ismert rapper vagyona akár két milliárd dollárral, „mindössze” 400 millió dollárra csökkenhetett.

A hónap elején West – aki éppen „Ye” néven fut – egy podcast-interjúban azzal dicsekedett, hogy „az Adidas nem tudja ejteni”.

A Forbes szerint West az Adidas-szal kötött megállapodása 1,5 milliárd dollárt tett ki nettó vagyonából, a német óriásvállalat a Yeezy-termékekből származó eladásainak körülbelül 4-8%-át adja a rappernek.

„Az Adidas nem tolerálja az antiszemitizmust és semmilyen más gyűlöletbeszédet. Ye legutóbbi megjegyzései és tettei elfogadhatatlanok, gyűlöletkeltőek és veszélyesek voltak, és sértik a vállalat sokszínűségre és befogadásra, kölcsönös tiszteletre és tisztességre vonatkozó értékeit” – áll a vállalat közleményében.

„Alapos felülvizsgálat után a vállalat úgy döntött, hogy azonnali hatállyal megszünteti a Ye-vel való partnerséget, leállítja a Yeezy márkájú termékek gyártását, és leállítja a Ye-nek és cégeinek történő minden kifizetést. Az Adidas azonnali hatállyal leállítja az Adidas Yeezy üzletágat”.

West Twitter- és Instagram-fiókjait sértő kirohanásai miatt korlátozták, antiszemita posztjait pedig eltávolították. Több más cég is megszakította a kapcsolatot Westtel a vita miatt.

Kanye West szerint egy zsidó orvos gyógyszerekkel akarta őt megölni

Szerinte az orvos félrediagnosztizálta őt a mentális problémáival kapcsolatban