Megverték és kirabolták a világhírű izraeli Tinder-csaló ügyvédjét Budapesten

Eli Okkon ügyvéd, aki a hírhedt szélhámost képviseli, azt állítja, hogy pénzét és útlevelét ellopta egy nő, akivel a népszerű társkereső alkalmazáson keresztül ismerkedett meg Budapesten, majd megverte egy férfi, aki azt kiabálta neki, hogy „zsidónak nézel ki”.

Eli Okkon izraeli ügyvéd, akinek nagynevű ügyfelei vannak, köztük a hírhedt Tinder-csaló Simon Leviev is, azt állítja, hogy Budapesten kirabolta őt egy nő, akivel a népszerű társkereső alkalmazáson keresztül ismerkedett meg.

Okkon azt állítja, hogy fizikailag is bántalmazták, és hogy az ellene elkövetett bűncselekmények antiszemita jellegűek voltak, mivel szerinte randipartnere, aki azt mondta, hogy Alexának hívják, egy alkalommal megjegyezte, hogy „a zsidók tudják, hogyan kell kiszimatolni az ingatlanpiaci lehetőségeket”.

Okkon úgy véli, hogy szándékosan vették célba.

„Tudta, hogy izraeli vagyok. Azt javasolta, hogy menjünk fel a szobámba. Amikor odaértünk, mondtam neki, hogy csak a hosszútávú kapcsolatok érdekelnek” – mondta.

„Kimentem a fürdőszobába, és amikor visszajöttem, szó szerint kiviharzott az ajtón.

Később rájöttem, hogy ellopta az útlevelemet, 12 ezer eurót, az összes hitelkártyámat és néhány ékszert. Feljelentést tettem a rendőrségen.”

Okkon útlevél és pénz nélkül rekedt Magyarországon. Azt is állítja, hogy az eset után a lakása előtt egy részeg férfi megszólította, aki Alexa nevét emlegette, és leszidta őt, amiért a rendőrséghez fordult a rablás miatt.

„Azt mondta nekem, hogy „feljelentést tettél”, és hogy „zsidónak nézel ki”, és félholtra vert. Elájultam. Három órán át feküdtem a járdán. Nincs kétségem afelől, hogy ez egy rablás és egy antiszemita támadás volt. Szerintem a stricije volt az, akit azért küldtek, hogy megverjen.”

A megvert ügyvéd még mindig Budapesten van, és próbálja kiheverni a traumát.

„Szeretnék találkozni Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, és elmondani neki, mit tesznek az antiszemiták az országában a zsidókkal”

– mondta.

„Sajnos, a helyi rendőrségtől nem kapok semmilyen tájékoztatást arról, hogy hol tart a nyomozás, vagy hogy sikerült-e elkapniuk a szélhámost, aki kirabolt engem”.

Netflixen az izraeli „Tinder-svindler” sztorija

Shimon Hayut trükkje az volt, hogy magát egy gazdag oligarcha fiának adta ki és több százezer dollárt csalt ki, főként skandináv nőktől.