Netflixen az izraeli „Tinder-svindler” sztorija

Shimon Hayut trükkje az volt, hogy magát egy gazdag oligarcha fiának adta ki és több százezer dollárt csalt ki, főként skandináv nőktől.

Izraelben már a második helyen áll Netflixen az a dokumentumfilm, ami Shimon Hayut csalássorozatait mutatja be – írja a Ynetnews.

Ahogy arról korábban is írtunk, a Lev Levievként bemutatkozó izraeli férfi Tinderen szedte „áldozatait”, akiket a randevúkon sorra lenyűgöző luxuskörülmények között kápráztatott el, majd a nők bizalmát megszerezve nagy összegben kért tőlük kölcsön, amit sosem adott vissza.

Magángép, luxusszállodák, testőr, asszisztensek – mindent bevetett, hogy megtévessze a jómódú áldozatait. Közülük az egyik legutóbbi a norvég Cecilie Schroder Fjellhoy volt, aki azután fordult a rendőrséghez, hogy a férfi eltűnt félmillió dollárjával.

Azt mondja, már hónapok óta randizott Simonnal, aki Oslóba és Amszterdamba is elvitte. Azért mert a férfinak ennyi pénzt kölcsönadni, mert egy vagyonos üzletembernek állította be magát. Olyan embernek tűnt, aki képes visszafizetni a pénzt – mondta a nő.

Hayutnak segítői is voltak, akiket ő maga bérelt fel, ezzel sokkal hitelesebbnek tűntek a hazugságai. A férfi a megszerzett pénzt mindig a következő áldozata megtévesztéséhez használta fel. Az évek alatt csaknem 10 millió dollárt csalt ki áldozataitól.

Korábban kiderült, hogy a férfit már 2011-ben elítélték csalásért Izraelben, de nem vonult börtönbe, hanem lelépett Európába. Hayut egy finn börtönben töltött két év után visszatért Izraelbe, ahol 15 hónap börtönre ítélték, ám végül 5 hónappal később, tavaly májusban szabadon engedték.

Netflix on Twitter: „Posing as a wealthy, jet-setting diamond mogul, he wooed women online then conned them out of millions of dollars. Now some victims plan for payback. The Tinder Swindler is now on Netflix. pic.twitter.com/NYEABcm1mZ / Twitter”

Posing as a wealthy, jet-setting diamond mogul, he wooed women online then conned them out of millions of dollars. Now some victims plan for payback. The Tinder Swindler is now on Netflix. pic.twitter.com/NYEABcm1mZ

Az ügy pikantériája, hogy Hayut édesapja az El Al légitársaság főrabbija, Yochanan Hayut, akit egy évvel ezelőtt szintén kihallgatott a rendőrség annak gyanújával, hogy fiával együttműködve több százmillió sékelt csalt ki különböző üzletemberektől.

Alku az ördöggel – Kifehéríti Neville Chamberlain szerepét a Netflix új filmje?

A Netflix bemutatta Robert Harris, brit író München című regényének filmadaptációját, amely az 1938-as müncheni konferenciát használja egy izgalmas kémtörténet hátteréül. Hajdú Tímea recenziója.