Katar hasznos idiótái

Katar európai befolyása az emberi kapzsiságnak és az európai elit öngyűlöletének köszönhető – írja Guilo Meotti, az izraeli Arutz7 oldalán megjelent véleménycikkében.

Meotti megjegyzi, hogy a katariak milliárdokat költöttek arra, hogy a sivatagi homokot puha zöld fűvé változtassák; hogy futurisztikus stadionokat építsenek, amelyekben több százezer néző foglalhat helyet, miközben otthonról további egymilliárd szurkoló nézi a világbajnokság mérkőzéseit.

„Daniel Turgeman, egy dél-izraeli kisfiú biztosan a tévé elé tapadva szurkolna hősének, Lionel Messinek. Daniel, amikor csak tehette, a világfutball argentin ikonjának mezét viselte, de kedvenc játékosát nem láthatja a futballpályán.

Daniel mindössze négyéves volt, amikor egy Hamász-rakéta végzett vele: a rakétát, amely megölte őt, Katar fizette”

– írja Meotti, hozzátéve, hogy Katar 2012 és 2022 között 1,8 milliárd dollárt (!) adott a palesztin terrorszervezetnek.

„Dollármilliárdok: ennyit küldött Katar, a katari bankok és a katari „jótékonysági szervezetek” az iszlamista uralom alatt álló Gázai övezetbe 2007 óta, amióta Izrael kivonult” – teszi hozzá Meotti.

A szerző felhívja rá a figyelmet, hogy Iszmail Hanijeh és Khaled Mashaal, a Hamász két vezetője is Dohában lakik, és a Dohában hatalmon lévő al-Thani klán által biztosított repülőgépen utazgatnak a közel-keleti fővárosok között.

Meotti szerint azonban Katar tisztában van vele, hogy csupán az „iszlám internacionálé” segítségével nem tudott volna világbajnokságot rendezni, ezért az évek alatt, szoros kapcsolatot alakított ki több európai politikussal, lobbistával és újságíróval is.

„Katar Európa iszlamizálásának egyik ügynöke, és teljesen botrányos, hogy vörös szőnyeget terítünk eléjük”

– idézte a szerző Eric Zemmour-t, majd rámutatott az Observer egyik elemzésére, amely megállapította, hogy az olajmonarchia az elmúlt évben „több pénzt költött a brit parlamenti képviselők ajándékaira és utazására, mint bármely más ország.”

„A katari rezsim 250 ezer font értékben adott ajándékokat a brit parlamenti képviselőknek a 2022-es évben, köztük luxusszállodai tartózkodásra, repülőjegyekre és lóversenyekre szóló jegyekre” – írja Meotti.

Giulio Meotti: Jobb Katar őszintesége, mint a németek képmutatása

Németországnak, akárcsak Európa többi részének, szüksége van a gázra, de nem tud belőle eleget szerezni anélkül, hogy ne sértené meg saját „erkölcsi normáit” – írja a publicista.

A katari ajándékok értéke több volt együttvéve, mint annak a 15 másik országnak az „adománya”, amelynek kormányai a brit képviselőknek „adományoztak”. Már júniusban is érkeztek olyan hírek, hogy számos brit képviselő mindenféle ajándékot kapott Katartól: wimbledoni jegyeket, koncertjegyeket, sőt, még a McDonald’sba (!) szóló utalványokat is.

„Úgy tűnik, hogy a brit politikusok jól érzik magukat a dohai luxusüdülőhelyeken a Hamász vezetőivel”

– jegyzi meg keserű szájízzel a szerző, majd felhívja rá a figyelmet, hogy nem csak a britek szeretik a katari pénzeket.

Meotti szerint ugyanis a „Qatar – France, une décennie de diplomatie Culturelle” című könyvből világosan kiderült, hogy a katari emír hogyan fizetett utazásokat és adott díjakat egykori francia minisztereknek, filozófusoknak, íróknak, karikaturistáknak és másoknak. A könyvet, amelyet Edwy Plenel, a Le Monde egykori főszerkesztője írt, a Doha Magazine terjesztette arab nyelven, és a katari kulturális minisztérium szerkesztésében jelent meg.

Meotti hozzáteszi, hogy mint ismert, a napokban olasz európai parlamenti képviselők, lobbisták és asszisztensek ellen indított nyomozást a brüsszeli igazságszolgáltatás egy nemzetközi korrupciós ügyben, amelyben a katari hatóságok is érintettek. A publicista szerint mindez azt mutatja, hogy az Európában működő katari befolyás valójában az európai elit kapzsiságának és öngyűlöletének köszönhető, megjegyezve, hogy

az ukrajnai háború miatt szorult helyzetben lévő Európát, Katar a földgázzal könnyedén „megrészegíti”.

„Cinkosok vagyunk egy olyan állam hódító hadműveletében, amely nem titkolja, hogy a világ egyik legvonzóbb helye a radikális iszlám számára, és amely – amint azt a Middle East Forum feltárta – egymilliárd dollárt költött iszlamista szervezetekre, amelyek sok esetben Nyugaton működnek.

Az európaiak az iszlamizáció hasznos idiótái”

– zárja cikkét Meotti.

Leleplezett cenzúra – így fogott össze a Twitter a konzervatívok ellen

Összefoglalónk az eddigi nyilvánosságra hozott Twitter-aktákról.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.