Giulio Meotti: Jobb Katar őszintesége, mint a németek képmutatása

Németországnak, akárcsak Európa többi részének, szüksége van a gázra, de nem tud belőle eleget szerezni anélkül, hogy ne sértené meg saját „erkölcsi normáit” – írja Giulio Meotti az izraeli Arutz7 oldalán megjelent véleménycikkében.

Meotti a cikke elején megjegyzi, hogy a katai foci vébén nem mentek túl jól a dolgok Németország számára, de az ország már bebiztosította saját számára az erkölcsi és kettős mérce világbajnoki címét.

A cikk szerzője megjegyzi, hogy a berlini politikai establishment megőrült, miután a FIFA kitiltotta a katari világbajnokságról az LMBTQ-párti „One Love” karszalagot.

A német gazdasági miniszter, Robert Habeck közölte a német válogatottal, hogy a karszalagot mindenképpen viselniük kell. Több kormánytisztviselő is tiltakozott, köztük Nancy Faeser belügyminiszter, aki a dohai nyitómérkőzésen dacból a lelátón felvette a karszalagot.

„De közvetlenül a „botrány” után Németország büszkén jelentette be, hogy új megaüzletet kötött a gázról nem mással, mint Katarral, egy olyan megállapodást, amelyet Habeck miniszter „szuper” megállapodásnak nevezett”

– írja Meotti, hozzátéve, hogy a Bayern München is szereti Katar pénzét, és az olyan német futballsztárok, mint Thomas Müller és Manuel Neuer soha nem szólaltak fel nyilvánosan a Qatar Airways szponzorálása ellen.

A szerző szerint „az erkölcs e világbajnokai” évek óta nem szóltak semmit a melegek elleni sorozatos támadásokról, amelyek nem Dohában, hanem Neuköllnben, Berlin egyik multikulturális negyedében történtek. Az elkövetők túlnyomó többsége nem meglepő módon, arab-török bevándorló hátterű fiatalember volt.

A katari olajnak is súlyos ára van, nemcsak az orosznak

Az Arutz 7 olasz publicistája szerint az arab félsziget olajországai az iszlám iránti még nagyobb toleranciát kérik az olajért cserébe. 

„De mindig fontos megjegyezni, hogy Európa kül- és energiapolitikája a híres „értékeire” épül. Katar működése a saría törvényein alapul, és a nők, keresztények üldözéséről ismert, valamint arról, hogy finanszírozza a világ összes iszlamista gazemberét (mint például a Hamászt, amelynek évente 400 millió dollárt ad, de senki nem szól semmit, még akkor sem, ha hetente gyilkol vagy próbál izraelieket megölni),

de Katarnak minden bizonnyal sokkal demokratikusabb rendszere van, mint Oroszországnak”

– jegyzi meg Meotti.

A szerző szerint ezek a képmutatók könnyen támadtak Orbán Magyarországára, amiért egy olyan törvényt fogadtak el, amely megakadályozza, hogy az iskolásoknak azt tanítsák, hogy „végtelen nem létezik”.

„Erkölcsi bűnözőként kezelték [Magyarországot], de az iszlámhoz képest még a kanyarban sincsenek”

– írja Meotti, hozzátéve, hogy Németországnak, mint Európa többi részének, szüksége van a gázra, de nem tud belőle eleget szerezni anélkül, hogy ne sértené meg a saját „erkölcsi normáit”.

Meotti szerint eközben Katarról kiderült, hogy sokkal világosabban beszél, mint az európaiak.

„Mi, muszlimok egymilliárdan vagyunk a világon, és büszkék vagyunk a vallásunkra. A muszlimoknak az LMBTQ nem elfogadható. A németek?

Amikor idejönnek, a jogsértéseken kívül, csak a gázról beszélnek”

– mondta Katar energiaügyi minisztere a héten a BILD-nek, amely Meotti szerint találóan tartott görbe tükröt az európai képmutatásnak.

Hazudós Robert

„A német energiaválság új fokozatba kapcsolt, összeomlani látszik a zöld hazugságok kártyavára” – írja véleménycikkében Krisztina Koenen.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.