Jó hír Gázából: akadozik a palesztin terrorcsoportoknak szánt iráni pénzcsap

Vannak olyan csoportok, amelyek már az áramszámláikat sem tudják kifizetni.

Irán leállította a pénzcsatornákat több palesztin csoportnak – derült ki az Al-Kudsz című palesztin lap vasárnapi számából.

A lap meg nem nevezett libanoni forrásokat idézett, akik szerint a csoportok jelenleg pénzügyi válságban vannak a három hónappal ezelőtti iráni lépés miatt.

A források nem nevezték meg azokat a csoportokat, amelyeket a lépés érintett.

Úgy vélik azonban, hogy

a Hamász, a Palesztin Iszlám Dzsihád és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért is azon csoportok közé tartozik, amelyek az Iránból származó finanszírozástól függenek.

A források azt állították, hogy a frakciók az iráni pénzeket vezetőik és tagjaik fizetésére és „különböző tevékenységeik” költségeinek fedezésére használják.

A múltban a Hamász és az Iszlám Dzsihád tisztviselői elismerték, hogy Irán pénzügyi és katonai segítséget nyújt csoportjaiknak.

Lerombolták a házát, amiért hidzsáb nélkül versenyzett

Brutálisan megtorolta az iszlamista rezsim az iráni sportolónő bátor tettét.

A források szerint a pénzügyi támogatás leállításának oka nem ismert, bár az Iránban zajló tüntetésekkel és erőszakos cselekményekkel állhat összefüggésben.

A források szerint a válság olyan mértékben érintette a csoportokat a Gázai övezetben és külföldön, hogy egyesek közülük képtelenek voltak kifizetni az áramszámláikat és egyéb kiadásaikat.

A csoportokhoz tartozó médiumokat is érintheti az iráni finanszírozás elmaradása – tették hozzá a források.

Nemrégiben egy jól informált Iszlám Dzsihád-forrás a Gázai övezetből azt mondta az Al-Monitor hírportálnak, hogy csoportjának vezetői nagy aggodalommal figyelik az Iránon belüli nyugtalanító és eszkalálódó tüntetéseket.

„Aggódunk, hogy a tiltakozások hatással lesznek Irán pénzügyi és katonai támogatásának jövőjére is”

– mondta a forrás.

Barátok közt: Lavrov a támogatásáról biztosította a palesztin terroristákat

No comment.