DeSantis: Júdea és Szamária nem „megszállt” terület

Ron DeSantis floridai kormányzó is beszédet mondott a Republikánus Zsidó Koalíció konferenciáján.

Ron DeSantis floridai kormányzó, akit a 2024-es amerikai elnökválasztás egyik legesélyesebb jelöltjeként tartanak számon, szombat este a Republikánus Zsidó Koalíció konferenciáján tartott beszédében megvédte a zsidók jogát, hogy történelmi hazájuk területén, Júdeában és Szamáriában éljenek, és megismételte, hogy nem tartja ezeket a területeket „megszálltnak”.

„Nem érdekel, mit mondott a külügyminisztérium, ezek nem megszállt területek, hanem vitatott területek”

– mondta DeSantis Júdeáról és Szamáriáról.

DeSantis kormányzó arról is beszámolt a konferencia résztvevőinek, hogy a legutóbbi amerikai félidős választásokon a republikánus jelöltek közül ő kapott a legmagasabb arányban a zsidó szavazatokat.

Ron DeSantis már 7 százalékkal vezet Trump előtt a népszerűségi versenyben

Egyre népszerűbb a floridai kormányzó.

Hangsúlyozta továbbá a zsidó iskolák biztonságának javítására és a holokausztoktatás előmozdítására irányuló intézkedéseit.

„Ha megnézzük az Izraellel kapcsolatos kérdésekben és a zsidó közösség támogatásában elért eredményeinket, akkor azok felülmúlhatatlanok” – mondta.

„Amikor először lettem kormányzó, az egyik első dolog, amit tettünk, az Airbnb elleni harc volt, amely diszkriminálta az izraeli zsidókat, és ezt a harcot megnyertük az Airbnb ellen.

„Aláírtuk az antiszemitizmus elleni törvényt. Nem fogjuk hagyni, hogy Florida állam egyetemei a zsidóellenes érzelmek melegágyaivá váljanak”

– mondta.

A félidős választások legnagyobb győztese: Ron DeSantis

A választások megerősítették, hogy a floridai kormányzónak komoly esélyei vannak a 2024-es republikánus elnöki jelölésre. Hajdú Tímea írása.