Irán csatlósaira csapott le az izraeli légierő

A szíriai állami média és egy megfigyelő csoport azt állítja, hogy az izraeli hadsereg légicsapásokat hajtott végre a Hezbollah és az iráni milíciák által használt légibázis ellen.

A szíriai állami média vasárnap este azt állította, hogy az izraeli erők légicsapást hajtottak végre az északnyugat-szíriai Homsz város külterületén lévő célpontok ellen.

Egy rezsim-ellenes megfigyelőcsoport is megerősítette a jelentést, amely szerint izraeli harci gépek négy rakétát lőttek ki az al-Shoairat légibázisnál lévő célpontokra.

A jelentés megjegyezte, hogy a légibázist a libanoni Hezbollah terrorszervezet, valamint az Irán által támogatott milíciák egyaránt használják.

Áldozatokról egyelőre sem a SOHR, sem a szíriai állami média nem számolt be.

Nour Abo Hasan szíriai újságíró arról számolt be, hogy a légicsapások célpontja egy Hezbollahnak szánt, Libanonba tartó fegyverszállítmány volt.

A SOHR jelentése által idézett források azt állították, hogy a vasárnapi izraeli légicsapások a damaszkuszi nemzetközi repülőtér közelében lévő célpontokat is érintették. A jelentés szerint hat rakétát lőttek ki a damaszkuszi repülőtér közelében lévő célpontok ellen.

A SOHR jelentése szerint több fegyverraktárat és egy Irán-barát milícia főhadiszállását találták el, amely a repülőtér közelében volt.

Az izraeli légierő szó szerint a földbe döngölte az irániakat Szíriában

Az izraeli hadsereg megsemmisítette Irán szíriai katonai infrastruktúrájának mintegy 90%-át.