Auschwitzban emlékezett az Európai Zsidó Szövetség a Kristályéjszakára

Az Európai Zsidó Szövetség (EJA) évente rendezvényt tart a Kristályéjszaka évfordulóján, hogy megemlékezzen a holokauszt áldozatairól. Az idei kiadásra november 7-8. között került sor Lengyelországban, amelyen számos közéleti személyiség és zsidó vezető képviseltette magát — írja a Tett és Védelem Alapítvány honlapja.

A résztvevők egy szimpóziumon is részt vettek Krakkóban, ahol az oktatásnak az antiszemitizmus elleni küzdelemben betöltött fontos szerepéről értekeztek. A találkozó után a résztvevők ellátogattak az auschwitz–birkenaui koncentrációs táborba.

Az EJA Auschwitz delegáció 2022 szimpóziumán a politikai vezetők ugyanakkor eszmecserét folytattak az antiszemitizmus elleni küzdelemről és a jövőbeni kihívásokról.

A rendezvényen az EJA Dávid király-díjjal tüntette ki Roberta Metsolát, az Európai Parlament elnökét a zsidó közösségnek nyújtott támogatása elismeréseként.

A politikus ígéretet tett arra, hogy tiszteletben tartja a holokauszt áldozatainak örökségét azáltal, “soha nem felejt, soha nem lesz közömbös, és mindig hallatni fogja a hangját”.

Ne felejtsünk! 84 éve volt a Kristályéjszaka

A holokauszthoz vezető út egyik legjelentősebb állomására emlékezünk.