Bill Maher szerint a „woke szarságok” miatt fognak nyerni a republikánusok

A komikus és az HBO késő esti műsorvezetője, Bill Maher azt jósolta, hogy a republikánusok „biztosan megnyerik” a kongresszusi többséget a jövő heti félidős választásokon, részben a „woke kultúrának” köszönhetően.

Maher azt állította, hogy a baloldal „szuper őrült” lett olyan módon, amit az átlag amerikai „nem ért” és nem is akar.

A komikus Bill Burr „Monday Morning Podcast” című műsorában csütörtökön tett megjegyzéseit.

Burr azzal indította a beszélgetést, hogy megkérdezte Mahert, szerinte mi az az öt dolog, amit mindenkinek tudnia kell, hogy ne tűnjön „hülyének” egy koktélpartin, Maher pedig belemerült a politikába, mondván, több embernek kellene tudnia, hogy „a kormányrendszerünk a fékek és ellensúlyok rendszerén alapul”.

Hozzátette: „Ez azért fontos, mert azon vagyunk, hogy elveszítsük az amerikai lét legalapvetőbb részét…

Pár nap múlva választások lesznek, és körülbelül 300 olyan embert fogunk beválasztani a Kongresszusba, akik nem hisznek a demokráciában”.

Mindkét humorista arról beszélt, hogy a társadalom elnémulása vezetett ezeknek a „választástagadóknak” a megválasztásához – ahogyan sok liberális szakértő jellemezte ezeket a republikánus jelölteket. Maher kijelentette: „Nem várhatod el az emberektől, hogy hiányolják a demokráciát, ha soha nem tanították meg nekik, hogy mi is kellene, hogy legyen. Ha azt mondod valakinek, hogy elveszítjük a fékek és ellensúlyok rendszerét, a válaszuk az lesz, hogy „Mi az?!”.

Bill Maher: A kritikusok sikítva futnának Izraelbe, ha csak egy napig is Gázában kellene élniük

Az HBO műsorvezetője legutóbbi adásában állt ki a zsidó állam mellett.

Hozzátette, hogy ezek a szavazók „nem fogják hiányolni [a demokráciát], amikor az eltűnik. Csak azt fogják kérdezni, hogy „Az álarcos énekes” még mindig megy? Mert engem ez érdekel”.

Maher ezután kijelentette, hogy „a dolgok alapvetően meg fognak változni az országban a választások után”. Burr megkérdezte: „Ó, mert szerinted azok a fickók [republikánusok] fognak nyerni?”.

„Hát, mindenképpen nyerni fognak” – mondta Maher határozottan.

Az HBO műsorvezetője a republikánusok esetleges győzelmét a szélsőbaloldal bohóckodásának tulajdonította. Burrnek azt mondta: „A woke kultúra – ez az egyik oka annak, hogy a republikánusok olyan jól fognak szerepelni ezen a választáson”.

„A baloldal szuper őrült lett egy csomó olyan szarsággal, amire az átlag amerikai soha nem szavazott, nem ismeri el ebben az országban, nem akarja”

– tette hozzá.

„[Donald Trump] még mindig nem ismerte el a legutóbbi választás eredményét, és amikor eljön a következő választás ideje, nem számít, hogy nyer vagy veszít, fel fog bukkanni a beiktatás napján, és ezúttal ott lesz mögötte az a 300 ember, akik támogatni fogják”.

Az amerikai woke forradalom

Michael Lind szerint az amerikai kultúra változása 2010-2012-re tehető.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.