Medvegyev kivégeztetne négy háborúellenes fiatalt

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök támogatja a halálbüntetés visszaállítását Oroszországban, miután négy, az ukrajnai háborút ellenző diák szabotálta pár vasútvonalat az országban.

Négy 17 és 18 év közötti orosz és külföldi diákot tartóztattak le Ufa városában, a helyi média jelentése szerint.

„Terrorcselekmények szervezésével vádolják őket” – jelentette a Kommerszant című állami hírportál egy kerületi bíróság sajtóközleményére hivatkozva.

A bírósági papírok szerint a tizenévesek legalább ötször próbáltak megrongálni vasúti elektromos berendezéseket, hogy így tiltakozzanak a háború ellen.

Az RBC Ufa forrásai elmondták, hogy a diákok felgyújtottak egy váltóállomást és más jelzőirányító berendezéseket. Kettő diákot október 27-én vett őrizetbe az FSZB, amikor megpróbáltak újabb tüzet gyújtani. A Kommerszant szerint a diákok december 28-ig maradnak őrizetben, és egyenként akár 20 év börtönbüntetésre is számíthatnak.

Putyin kedvenc propagandistája kivégeztetné a vereségért felelős katonatiszteket

Szolovjov a Telegram-csatornáján beszélt erről.

Az esetre reagálva Dmitrij Medvegyev, az Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese és az Egységes Oroszország párt vezetője, felvetette a halálbüntetés visszaállítását a háborús szabotázzsal gyanúsítottak esetében.

Medvegyev a Telegram-csatornáján közölte, hogy a diákok „több vasúti létesítményt működésképtelenné tettek Ufában”. A vádlottakat „szörnyetegeknek” nevezte, és azt mondta, hogy a második világháború alatt a „szabotőröket” lelőtték.

„Az ilyen gazemberek számára csak egy ítélet volt: kivégzés tárgyalás és vizsgálat nélkül. Még a tetthelyen”

– írta.

„A halálbüntetésre vonatkozó moratóriumot, ha szükséges, a jelenlegi alkotmány keretein megtudjuk oldalni” – folytatta Medvegyev. „Az a kérdés, hogy milyen eszközöket választunk népünk, az állam és a társadalom érdekeinek védelmében”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A Kreml neonáci különítménye a hadifoglyok megkínzására és kivégzésére buzdít

A Telegramon keresztül üzent a Wagner-csoporthoz köthető, hírhedt Rusics alakulat.