Tálibok és palesztin terroristák tárgyaltak Törökországban

A találkozóra alig néhány héttel azután került sor, hogy az izraeli média arról számolt be, hogy tálib tisztviselők támogatják az Afganisztán és Izrael közötti diplomáciai kapcsolatok felvételét.

Az afgán tálibok és a Hamász palesztin terrorszervezet vezetői Isztambulban találkoztak az iszlám vallástudósok konferenciáján – jelentette a Payam Aftab hírügynökség.

A tálib küldöttséget állítólag Zabihullah Mudzsahid vezette, a Hamász küldöttségében pedig Iszmail Haníje és más Hamász-vezetők voltak.

A Közel-Keleti Médiakutató Intézet (MEMRI) Dzsihád és terrorizmus fenyegetés monitorja című jelentése szerint Mudzsahid, a tálibok tájékoztatási miniszterhelyettese a Twitteren közzétett egy fotót, amelyen ő és küldöttsége Haníje és a Hamász más tagjaival találkozik.

Mudzsahid szerint a delegációk a palesztinokról és a jelenlegi afganisztáni helyzetről tárgyaltak. Hozzátette, hogy „Palesztina” az egész muszlim umma (nemzet) ügye.

Közben az iráni Shahr Ara News szerint Haníje vendégül látta a Mudzsahed által vezetett afganisztáni küldöttséget, és a két fél megvitatta a közelmúltbeli fejleményeket Jeruzsálemben, az al-Aksza mecsetben és Júdeában és Szamáriában, valamint a klímaváltozásról és általában a nemzetközi fejleményekről. Nem világos, hogy ez egy különálló találkozó volt-e.

(JNS)

„Toleránsak vagyunk” – a tálibok áldásával újítanak fel egy afgán zsinagógát

Nem mindennapi sztori látott napvilágot a tálibok uralta Afganisztánból.