Nem csitulnak az iráni tüntetések: újabb fiatal lányt vert halálra a rendőrség

Halálra vertek egy iráni középiskolás lányt, miután a rendőrök Ruholláh Homeini volt iráni legfelsőbb vezető egy széttépett fényképét találták az egyik tankönyvében – jelentette vasárnap este a Haalvsh helyi hírügynökség.

A Parmis Hamnava néven azonosított lány az Iránshahrban lévő iskolájában tartózkodott, amikor a biztonsági erők behatoltak az iskolába, hogy átkutassák a diákok könyveit, és felfedezték a szétszakított fényképet Hamnava tankönyvében. A Haalvsh szerint a biztonsági erők a többi diák szeme láttára súlyosan megverték Hamnavát, aki később a kórházban belehalt sérüléseibe. Az incidens állítólag a múlt héten történt.

A biztonsági erők állítólag arra kényszerítették Hamnava családját és tanárait, hogy ígérjék meg, hogy nem beszélnek a sajtónak az incidensről, mielőtt átadták volna a holttestét, hogy eltemessék.

Az országszerte zajló tüntetéseken számos tinédzsert öltek meg, és Irán-szerte több olyan esetről is beszámoltak, amikor a biztonsági erők tizenéves tüntetőket vertek meg súlyosan vagy akár halálra.

Az iráni jogsértésekkel foglalkozó Human Rights Activist News (HRANA) szombaton közölte, hogy eddig 283 tüntető vesztette életét, köztük 44 kiskorú. A biztonsági erők mintegy 34 tagja is meghalt – tette hozzá a jogvédő csoport.

Tömeges tárgyalásokra készül a tüntetéseket brutálisan vérbe fojtó iráni rezsim

Eddig 283 tüntető vesztette életét, köztük 44 kiskorú.