Egy IDF-katona is volt az Iránban kényszerleszállást végrehajtó repülőgépen

A járat pilótája eszméletét vesztette, ami miatt a gép kényszerleszállást hajtott végre Iránban.

Egy IDF egyik női katonája is rajta volt azon a repülőgépen, amely múlt csütörtökön kényszerleszállást hajtott végre Iránban – derült ki a hadsereg szerdai közléséből.

A járat pilótája eszméletét vesztette, ami miatt a gép kényszerleszállást hajtott végre Iránban. A repülőgép anélkül folytatta útját, hogy a katonának bármilyen nehézséggel kellett volna szembenéznie.

A katona családlátogatás után tartott hazafelé Izraelbe.

Az iráni média csütörtökön számolt be arról, hogy az üzbegisztáni Taskentből Dubajba tartó Fly Dubai járat kényszerleszállást hajtott végre a sirazi repülőtéren, miután a pilóta elvesztette eszméletét. Az utasokat leszállították a gépről, majd miután új pilótát találtak, mintegy 11 óra elteltével folytatták útjukat Dubaj felé.

Az IRNA szerint az iráni polgári légiközlekedési szervezet közölte, hogy „súlyos incidensről” van szó, és hogy Irán és az Egyesült Arab Emírségek közös vizsgálatot folytat az eset ügyében.

Az incidens miatt egyesek Izraelben párhuzamot vontak a Teherán című sikersorozat nyitójelenetével, amely azzal kezdődik, hogy a Moszad egy kényszerleszállást használ arra, hogy egy ügynököt bejuttasson az országba. A sorozatban két másik izraeli is van a gépen, akiket végül az iráni erők kihallgatnak, de végül elengedik őket, és biztonságban elhagyják az országot.

Moszad-ügynököt játszó izraeli színésznő zenéjére buliznak az iráni tüntetők

Liraz Charhi dalai nagyon népszerűek az iráni fiatalok körében.