Izraeli sorozat nyerte a legjobb drámának járó díjat az Emmy-gálán

A Teherán nevű izraeli televíziós sorozat nyerte a nemzetközi Emmy-díjat a legjobb dráma kategóriájában.

A Teherán nevű izraeli sorozat nyerte a legjobb drámasorozatnak járó díjat hétfőn a 2021-es nemzetközi Emmy-díjátadó gálán – számolt be róla az ynet.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató által készített Teherán című sorozat, amelyet az Apple TV+ sugárzott világszerte egy Moszad-ügynököt követ – Niv Sultan izraeli színésznő alakításában – aki titkos küldetésre indul Iránba, hogy hatástalanítson egy atomreaktort, ám váratlanul beleszeret egy helyi férfibe.

A műsor az indiai Araya, a chilei El Presidente és a brit There She Goes c. sorozatokkal versenyzett.

„A Teherán nem csak egy kémsorozat, hanem arról is szól, hogy megértsük az ellenség mögött álló embert”

– mondta Dana Eden ügyvezető producer üdvözlő beszédében.

A szereplők és a stáb „a világ minden tájáról érkezett iráni színészekkel és a jelenlegi rezsim elől menekülő emberekkel dolgoznak együtt… együttműködve a szereteten keresztül dolgozunk és rájöttünk, hogy sok a közös bennünk” – mondta.

„Úgy gondolom, hogy ez reményt ad a jövőre nézve és remélem, hogy egyszer még együtt járhatunk mi, az irániak és az izraeliek Jeruzsálembe és Teheránba is, barátokként, nem ellenségekként”.

International Emmy Awards on Twitter: „The International Emmy for Drama Series goes to „Tehran” produced by Donna and Shula Productions / Paper Plane Productions! #Israel #iemmyWIN pic.twitter.com/0Haiwe6T9N / Twitter”

The International Emmy for Drama Series goes to „Tehran” produced by Donna and Shula Productions / Paper Plane Productions! #Israel #iemmyWIN pic.twitter.com/0Haiwe6T9N

A műsort Moshe Zonder készítette, aki a kritikusok által elismert Fauda c. Netflix-show elkészítésében is közreműködött.

A Teherán hamarosan második évaddal érkezik – jelentette be az Apple TV+ januárban. Az első évad premierje 2020. június 22-én volt Izraelben és szeptember 25-én nemzetközileg.

Már forgatják a Fauda új évadát!

A forgatásról a sorozat főszereplője Lior Raz osztott meg fotót. 

Címlapkép forrása: NoCamels