Anne Frank kikeresztelkedéséről írt regényt egy amerikai képviselőjelölt

Teague elbeszélése szerint a lány közvetlenül azelőtt fogadja el a kereszténységet, hogy a nácik meggyilkolják. Texas 7. körzetének republikánus kongresszusi képviselőjelöltje önjelölt történelemrajongó, de Anne Frankról alkotott elképzelését a legtöbb történész nem támogatná.

Johnny Teague lelkész és üzlettulajdonos, aki márciusban megnyerte a körzet előválasztását, 2020-ban kiadta „Anne Frank elveszett naplója” című regényét, amely a holokauszt világhírű áldozatának utolsó napjait képzeli el az auschwitzi és bergen-belseni koncentrációs táborokban úgy, ahogyan azt a naplójába írhatta.

A csattanó: Teague elbeszélésében úgy tűnik, Frank felveszi a kereszténységet, közvetlenül azelőtt, hogy a nácik meggyilkolják.

A Las Vegas-i székhelyű Histria Books kiadó gondozásában megjelent spekulatív könyv Frank „eredeti” naplóbejegyzéseinek írói stílusát próbálja hűen kiterjeszteni a táborokban szerzett élményeire: a promóciós összefoglaló szerint

„ott veszi fel a fonalat, ahol Frank eredeti utazása abbamaradt”.

Teague azt állítja, hogy kutatásai során interjúkat készített holokauszt-túlélőkkel, és ellátogatott az Anne Frank-házba, több koncentrációs táborba, valamint a washingtoni és izraeli nagy holokausztmúzeumokba.

„Szeretnék többet megtudni Jézusról és mindarról, amivel drága életében zsidó tanítóként szembesült”

– elmélkedik egy ponton Teague Anne Frank karaktere, aki azt mondja, hogy az apja megpróbált neki egy példányt szerezni az Újszövetségből. Anne apja, Otto Frank, aki a valóságban tényleg túlélte a holokausztot, Teague elbeszélésében azért menekült  meg a tragikus sorstól, mert érdeklődött Jézus megismerése iránt.

A regény szerint Anne tanul Jézusról, keresztény zsoltárokat szaval, és együttérzését fejezi ki Jézus sorsával kapcsolatban.

Anne Frank „fehér kiváltságairól” vitatkoznak a Twitteren

Nem ez az első alkalom, hogy Anne Frankot fehér kiváltságosként becsmérlik.

A könyv végére Anne szilárdan hisz abban, hogy „minden zsidó férfinak vagy nőnek fel kell tennie” olyan kérdéseket, mint például: Hol van a Messiás? … Vajon eljött már, és mi nem ismertük fel?”.

Teague érdeklődési körének fókuszában honlapja szerint olyan témák szerepelnek, mint hogy „Zárjuk le a határokat”, a „Szüntessük meg az ingatlanadót” és az a meggyőződése, hogy a fosszilis tüzelőanyagok isteni rendelés: „

Ha hiszünk a Teremtőben, és abban, hogy minden céllal van itt, akkor fel kell ismernünk, hogy a fosszilis tüzelőanyagok nem véletlenek. Isten már az idők kezdetén tudta, hogy szükségünk lesz az automatizálásra és az iparra, ezért bölcsességében megadta nekünk az üzemanyagokat, amelyekre szükségünk lesz”.”

Az evangéliumi keresztények körében gyakori a hittérítés, többek között a zsidók felé is, és felmérések szerint az amerikai felnőttek közel fele úgy véli, hogy az országnak „keresztény nemzetnek” kellene lennie. De az az elszántság és terjedelem, amellyel Teague Anne Frank zsidóságának aláásására tett erőfeszítéseket könyvében, még ilyen körökben is szokatlan.

A Houston környéki körzetben, ahol Teague indul, jelenleg egy demokrata képviselő van hivatalban. A körzetet 2020-ban újrarajzolták, de még mindig nagy valószínűséggel egy demokratát fognak választani.

Ez a második alkalom, hogy Teague megszerezte a republikánus jelölést egy texasi kongresszusi körzetben. Korábban 2020-ban az állam kilencedik kerületében indult, ahol az általános választásokon a szavazatok mindössze 21%-át kapta. A választást két nappal azután tartották, hogy megjelent „Anne Frank elveszett naplója”.

Mi történik, ha a republikánusok megnyerik a félidős választásokat?

A republikánusok jelentős győzelmet arathatnak a közelgő félidős választásokon, és a párt arra készülhet, hogy a következő két évben komoly fejfájást okozzon Joe Biden elnöknek.