A Kremlhez köthető orosz hackerek hajtottak végre kibertámadást Izrael ellen

A „XakNet Team” vállalta a felelősséget a kibertámadásért, azt állítva, hogy bosszú volt az iráni gyártású drónokkal kapcsolatos, Kijevnek küldött izraeli hírszerzési információkért.

A Knesszet honlapját a hét elején vette célba egy Kremlhez köthető orosz hackercsoport – jelentette szerdán a 12-es csatorna.

Az izraeli törvényhozás munkatársai állítólag vasárnapra virradó éjszaka azonosították a támadást, és gyorsan helyreállították a weboldal teljes működőképességét.

A jelentés szerint a „XakNet Team” vállalta magára a kibertámadást, mondván, hogy bosszút állt a Moszkva által használt iráni gyártmányú kamikaze drónokról Kijevbe küldött izraeli hírszerzési információkért.

A leleplezésre azt követően került sor, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán megerősítette, hogy kormánya hírszerzési információkat kap Jeruzsálemtől, és hogy az országok közötti együttműködésben „előrelépés történt”.

Beni Ganz izraeli védelmi miniszter a múlt héten hangsúlyozta, hogy Izrael támogatja ugyan Ukrajnát, de nem ad el fegyvereket Kijevnek.

„Az Ukrajnát ért dróntámadások ízelítőt adnak abból, hogy Irán mit tehet velünk”

Benjamin Netanjahu a Fox Newsnak nyilatkozott az irániak jelentette fenyegetésről.