Élő adásban ragasztotta magát az asztalhoz egy holland klímaaktivista (videó)

Egy klímaaktivista, akit meghívtak a Jinek című televíziós beszélgetős műsorba, hogy az új tiltakozási hullámról beszéljen, a beszélgetés közben felmászott az asztalra, és megpróbálta magát a felülethez ragasztani.

A műsorban a „Van Gogh-leveses” incidensről és más olyan esetekről beszélgettek, amikor a Stop Oil Now aktivistái műalkotásokat vettek célba, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás fontosságára. A beszélgetés során Jelle de Graaf felmászott a talkshow asztalára, és ragasztóval odaragasztotta a kezét.

„A klímaválságról és az ökológiai válságról fogok beszélni”

– mondta.

„Emberek fognak meghalni, Beau” – mondta a műsorvezetőnek.

Az esetről készült videó itt tekinthető meg:

Justin Ling on Twitter: „sometimes gluing yourself to a table to protest climate inaction on live dutch tv does not go as you hoped it would pic.twitter.com/uMG4C17VA3 / Twitter”

sometimes gluing yourself to a table to protest climate inaction on live dutch tv does not go as you hoped it would pic.twitter.com/uMG4C17VA3

A klímaaktivista akciója azonban nem tartott sokáig: az asztalt (az aktivistával együtt) a reklámszünetben De Graaf kiabálása közepette kivitték a stúdióból.

„Láttam rajta, hogy ideges, és megpróbáltam megnyugtatni” – mondta később a műsorvezető.

„Bár kellemetlen volt, és a többi vendég nem tudott szóhoz jutni. Biztos vagyok benne, hogy a támogatói nagyszerű mutatványnak tartották, de nem hiszem, hogy így átadná az üzenetet.”

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A zöldek árulása – így pénzeli a Kreml a Nyugat progresszív klímaharcosait

Oroszország és a Gazprom dollártízmilliókat költött az évek során arra, hogy az energia terén kiszolgáltatottá tegye Európát.