Megint antiszemita, gyűlölködő rigmusokkal fenyegették az MTK szurkolókat

Az NB II 13. fordulójában az MTK otthonában 1-1-es döntetlent játszott a Siófok együttesével. Hiába vezettek a vendéglátók Futács Márkó tizenegyesével, végül a gólszerzőt kiállították, és a hajrában szintén büntetőből egyenlített a Siófok.

A meccs után a siófoki drukkerek egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandált, és az egyik stadionkapunál pedig tettlegesen is rátámadtak a hazai szurkolókra. A hazai klub közleményben állt ki a bántalmazott MTK drukkerek mellett:

“Az MTK Budapest vezetésének tudomása van arról, hogy a szombati MTK Budapest – BFC Siófok NB II-es labdarúgó mérkőzés után a vendégszurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva fenyegette meg drukkereink egy részét, és a beszámolók alapján a verbális mellett fizikai támadásra is sor került. A stadion 1-es kapujánál történteket megengedhetetlennek tartjuk, klubunk eddig és ezek után sem fogja csendben eltűrni az ilyen jellegű viselkedést, amelynek nincs helye sem a futballpályákon, sem a közéletben.

Kiállunk a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolóink mellett, számukra pedig minden jogi és egyéb jellegű segítséget megadunk az ügy során, és határozottan fel fogunk lépni annak érdekében, hogy a történtek a lehető legalaposabban kivizsgálásra kerüljenek.”

A kék-fehérek nyilatkozata után a siófoki csapat klubja is közleményben kért elnézést az atrocitásokért.

„Sajnálattal értesültünk a médiában megjelent közleményből a tegnapi MTK Budapest – BFC Siófok bajnoki mérkőzés kapcsán történtekről, amiért elnézést kérünk a klub részéről a tulajdonos, a vezetőség, a csapat és a jó érzésű, kulturált szurkolóink nevében is. Mélyen elítéljük és elhatárolódunk a közleményben jelzett szurkolói viselkedéstől.

Egyetértünk és támogatjuk az ügy alapos kivizsgálását, mely után mi is megtesszük a szükséges intézkedéseket, mert valóban nincs helye a labdarúgó pályákon sem az antiszemita és rasszista megnyilvánulásoknak.”

Az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) határozott hangú Twitter-üzenetben fogadkozott, hogy nem tűri az ilyesmit:

„Az MLSZ minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál. Amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt. Minden ilyen esetben eljárás indul.”

Amint korábban megírtuk, augusztus elején “Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés” skandálással fogadták az MTK szurkolóit a Szeged ultrái azt követően, hogy a labdarúgó NB2 nyitófordulójában az MTK hazai pályán 2-1-re nyert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága akkor kétmillió forintra büntette a renitens szegedi szurkolók csapatát.

Antiszemita szurkolói miatt kétmillióra büntették a Szeged csapatát

Az MTK elleni meccs után a szegedi szurkolók nehezen viselték a vereséget.