Iráni dróngyárat semmisített meg az izraeli légierő

Egy pénteki izraeli légicsapás Damaszkusz közelében megsemmisített egy Irán által támogatott dróngyártó és fegyverraktár telephelyet – írja a Haaretz, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjára hivatkozva.

A széles körben Izrael által végrehajtottnak vélt éjszakai légicsapás sikeresen vette célba az iráni drónok összeszerelésére használt berendezéseket a libanoni határ közelében lévő Dimasz katonai repülőtéren – állította a jogvédő szervezet. A jelek szerint egy radar és egy kifutópálya is megsérült a támadásban.

Az Irán által támogatott erők és a Hezbollah a szíriai polgárháború nagy részében hadműveleti bázisként használták a dimasi katonai repülőteret, és a jogvédő szervezet forrásai már januárban arról számoltak be, hogy Irán és a Hezbollah kibővíti a helyszínt és földalatti raktárakat ás ki.

A Hezbollah 4400-as egysége, amely az iráni Forradalmi Gárdával együttműködve az iráni katonai felszerelések Hezbollahnak történő átadásáért felelős, működtette a találatot kapott létesítményeket – jelentette az Al Arabiya című szaúdi lap.

Izrael állítólagos pénteki csapása volt az első ilyen támadás több mint egy hónapja, áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Az izraeli légierő szó szerint a földbe döngölte az irániakat Szíriában

Az izraeli hadsereg megsemmisítette Irán szíriai katonai infrastruktúrájának mintegy 90%-át.