Polgárháborút akart kirobbantani Németországban egy 75 éves nyugdíjas tanárnő

Letartóztatták a 75 éves nőt, aki állítólag egy monarchista csoport vezetője, amely a modern köztársaságot „érvénytelennek” tartja.

Németországban letartóztattak egy idős nőt, akit azzal vádolnak, hogy egy monarchista forradalmat tervezgető terrorista sejt vezetője volt.

A sejt állítólag el akarta rabolni az ország egészségügyi miniszterét, és meg akarta támadni az elektromos hálózatot, hogy polgárháborút robbanthasson ki, és visszaállítsa a porosz monarchiát.

Elisabeth R.-t, egy 75 éves nyugdíjas tanárnőt, akit a német sajtó „terrornagyinak” nevezett el, a Szászországban lévő otthonában tartóztatták le.

Az ügyészek szerint egy olyan csoport vezetője volt, amely meg akarta dönteni a demokratikus rendet és vissza akarta hozni a császárságot.

A csoport állítólag azt tervezte, hogy elrabolja Karl Lauterbachot, a német egészségügyi minisztert, aki a szélsőjobboldaliak körében gyűlöletes figura, mert a járvány idején szigorú zárlatok mellett állt ki.

A nem-szavazók újabb választást nyertek Németországban

A politikai elit legitimációs válsága választásról választásra egyre mélyül, miközben az ország katasztrofális tél előtt áll. Krisztina Koenen jelenti Németországból.

A csoport ezután szabotázstámadásokat tervezett végrehajtani a német elektromos hálózat ellen azzal a szándékkal, hogy olyan súlyos áramkimaradást idézzenek elő, amely „polgárháborúhoz hasonló állapotokhoz” vezetne – áll a letartóztatási parancsban.

A csoport négy másik tagját áprilisban tartóztatták le. A rendőrség egy Kalasnyikov pisztolyt és egy náci SS-egyenruhát talált az egyik gyanúsított otthonában.

Elisabeth R.-t azzal vádolják, hogy a sejt szellemi és szervezeti vezetője is volt.

Az ügyészek szerint ő adta meg a többi tagnak a határidőket a robbanóanyagok és fegyverek beszerzésére.

Az általa írt röpiratokat a vádak szerint a lakosság körében kellett volna terjeszteniük, miután megkezdték a puccskísérletüket.

Nem világos, hogy a csoportnak milyen messzire sikerült eljutnia az állítólagos előkészületekben.

A tanárnő szomszédja a Bild újságnak azt nyilatkozta, hogy Elisabeth R. magányos ember volt.

„Ritkán láttam őt. Esténként fejlámpával a fején kertészkedett”

– mondta a férfi.

Az idős nő állítólag azért veszítette el állami nyugdíját, mert többször nyilvánosan is tagadta a modern német állam legitimitását.

A német sajtóban megjelent beszámolók szerint „a grófnő” néven ismerték a Reichsbuerger szcénán belül, amely egy laza mozgalom, amely a porosz monarchia visszaállítására törekszik.

Úgy tűnik, hogy hosszú szövegek társszerzője volt, amelyekben azt állította, hogy az első világháborút lezáró versailles-i szerződés érvénytelen, és hogy Németország jogilag még mindig monarchia.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A berlini holokauszt-emlékművön táncolt az AfD egyik politikusa

Az izraeli nagykövet szerint a szélsőjobboldali politikus „szégyent hozott magára és pártjára”.